Coopi poes saab raha arvele panna

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eilsest toimivad Coop Panga kontoritena kõik Saaremaa tarbijate ühistu poed, sest Kuressaares tegutsevas Roomassaare kaupluses sai teoks ametlikult esimene sularaha sissemaksetehing maakonnas.

Teenus kuulutati kättesaadavaks pärast seda, kui STÜ juhatuse esimees Kalle Koov oli Roomassaare kaupluse müüjale Lea Laidveele 50-eurose rahatähe ulatanud ja lasknud raha poe kassa kaudu pangakontole kanda.

Kuigi kaupluste kassasüsteemid olid sularaha sissemakseteenuse osutamiseks valmis juba kuu aja eest, hakati Saaremaa poodides ametlikult seda teenust osutama eilsest.

Sularaha väljamakseid saab STÜ kauplustes teha juba mullu maist, mil selle teenuse tutvustamiseks oli välja valitud Tornimäe ajalooline kauplusehoone.

"Kui möödunud aastal oli Saaremaa Eestis esimene koht, kus kauplusekülastajad raha välja võtta said, siis on ju õiglane, et nüüd on Saaremaa viimane, kus sissemakseteenus toimima hakkab," leidis Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink.

Kalle Koovi andmeil on võimalust sularaha STÜ kaupluste kassadest välja võtta tänavu üheksa kuuga kasutanud ligi 18 000 klienti ja väljamaksete kogusumma ulatub üle ühe miljoni euro. “Maapiirkonnas pangakontorit pidada ei tasu ja enam ei tasu pidada ka sularahaautomaati," tõdes Rink. 

"Küll aga tasub lihtsaid pangateenuseid pakkuda kaupluses. Nii aitame maal elu säilitada."

Rinki sõnul ei ole sularaha kasutamine kuhugi kadunud ning inimesed vajavad nii sularaha väljavõtmise kui ka sissemakse võimalust.

"Eestis saab sularaha välja võtta 700 pangaautomaadist, sisse maksta aga 45 pangakontoris ja kahesajas sularahaautomaadis," ütles Margus Rink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles