Saaremaa Võrkpalliklubi oli lätlastega hädas

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Esiplaanil on Daniel Maciel.
Esiplaanil on Daniel Maciel. Foto: Irina Mägi

Credit24 võrkpalliliigas oli Saaremaa VK nädalavahetusel Läti turneel, kus mängiti kaks viiegeimilist kohtumist ja tuli vastu võtta ka esimene kaotus.

Reedel oli Saaremaa võõrsil OC Limbaži/MSG vastu mängides “rongi alla jäämas”, kuid lõpuks tuldi 0 : 2 kaotusseisust välja ja kohtumine võideti.

“Eks me ise tegime selle mängu enda jaoks raskeks, aga ka vastane oli ootamatult heas hoos,” tõdes peatreener Urmas Tali. “Nad said kahes esimeses geimis korra initsiatiivi ja olukord kujunes keeruliseks. Aga pika sõidu peale bussist saali mängule tulles kipub nii ikka juhtuma.”

Saaremaa lasi võõrustajatel võtta kohe avageimis initsiatiivi, kui jäi kaotusseisu 3 : 7 ja kontrolli mängu üle enam ei saanudki, kaotades 23 : 25. Teise geimi alguses jagus tasavägist mängu seisuni 6 : 6, siis sai Saaremaa ette 12 : 9 ja 22 : 17 ning tundus, et kõik läheb õiges suunas. Paraku tegid võõrustajad siis 6 : 0 spurdi, asusid 23 : 22 juhtima ja võitsid 25 : 23.

Urmas Tali tõi sidemängija positsioonile Reto Giegeri asemel Artis Caicsi ja vastasele ei antud võimalust. Kiiresti mängiti end 5 : 1 ja 17 : 7 eduseisu ning võit vormistati numbritega 25 : 14. Neljas geim võideti 25 : 22 ja viies 15 : 13, matšpalli lõi Henri Treial.

“Lätlased hakkasid ise servil eksima, see jäi neil nõrgemaks ja me hakkasime ka planeerivat paremini kätte saama,” rääkis Tali, lisades, et viies geim on alati pisut loterii.

Resultatiivsemad olid Daniel Maciel 20 ning Javier Jimenez 15 ja Beau Graham 15 punktiga.

Saaremaa võrkpalliklubi sai esimese kaotuse, kui tunnistas laupäeval Jekabpils Luši 3 : 2 paremust.

“Minu viga ka,” tunnistas peatreener Tali. “Tahtsin pärast seda, kui kolmas ära tuli, pisut käekirja muuta ning sidemängija vahetusega saada sisse uue rütmi ja parema hoo, aga lõikasin näppu. Tegelikult olid statistilised numbrid täitsa korralikud, aga täna sellest ei piisanud.”

Saaremaa alustas kohtumist bravuurikalt ja võitis avageimi 25 : 11. “Ju me olime aktiivsemad ja nemad olid äraootaval seisukohal,” märkis Urmas Tali, kelle sõnul võis selline kindel algus ka meestele psühholoogiliselt pisut eksitavalt mõjuda.

Saaremaa jätkas ka teises geimis domineerimist, kuid mida mäng edasi, seda paremini hakkasid ka lätlased väljakul toimetama, serv muutus teravamaks ja blokk kindlamaks ning tulemuseks võõrustajate 25 : 21 võit. Kaks järgmist läksid aga algul Saaremaale 27 : 25 ja siis Lušile 26 : 24.

Otsustavas viiendas geimis jäi Saaremaa 1 : 5 ja 3 : 10 kaotusseisu, kuid suutis siis mängu tagasi tulla ning vähendada kaotusenumbrid 10 : 11-le. Paraku olid võõrustajad lõpus kindlamad ja võitsid 15 : 11.

“Viiendas oli juba raske,” tõdes Urmas Tali, kes on Jekabpilsis varemgi pidanud tunnistama kohaliku meeskonna paremust. “Võib-olla andis tunda ka eelmise päeva raske kohtumine. Eks me oleme ka kodus teistele meeskondadele selline hull vastane ja neil on ka kodusaalis mugavam mängida. Me peame sel hooajal siin kaks korda käima.”

Resultatiivsemad olid Daniel Maciel 20, Javier Jimenez ja Beau Graham 15 ning Henri Treial 14 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles