Kaitseliit ja prantslased teevad Saaremaal tankitõrjeõppuse

Saarte Hääl
Copy
Kaitseliidu Saaremaa maleva endine pealik Gunnar Havi
Kaitseliidu Saaremaa maleva endine pealik Gunnar Havi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tankitõrjeõppusel "Tõllu rusikas" osaleb kokku ligi 100 kaitseliitlast erinevatest malevatest ja 50 Prantsusmaa kaitseväelast.

Tankitõrjeõppuse taktikaline osa viiakse läbi 25.–27. oktoobrini Karja ja Eikla vahelisel alal ning laskeharjutus Muhus Koguva karjääris. Eesmärk on harjutada tankitõrjeüksuste tegutsemist lahinguolukorras ja tankitõrjerelvadest laskmist.

Saaremaa kaitseliitlaste kõrval osalevad külalisüksused Harju ja Tallinna malevast. Õppusel osalevad tankitõrje- ja jalaväeüksused oma transpordivahendite ja tehnikaga. Kasutatakse ka soomukit BTR-80. Liitlasüksus Prantsusmaalt kasutab soomukeid VBCI ja luuremaasturit VBL.

Prantslased on Saaremaal esmakordselt ja seetõttu kutsub Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Gunnar Havi kõiki huvilisi tutvuma ka Prantsuse armee relvastuse ja tehnikaga. Huvilisi oodatakse 25. oktoobril kell 15–15.30 Leisi alevikus ja 27. oktoobril kell 17–17.30 Liival Muhu spordihalli ees.

"Liitlaste osalemine õppustel erinevates Eesti paikades näitab, et meie julgeolekut siin võetakse tõsiselt ja NATO heidutus toimib," sõnas Havi.

Ohutuse tagamiseks õppuse piirkonnas on koostöös maanteeametiga kehtestatud ka kiirusepiirangud.

Samuti kasutatakse õppusel erinevaid imitatsioonivahendeid, nagu paukpadrunid, õppegranaadid, suitsugranaadid ja valgustus- ning signaalraketid. Seega võib müratase õppuste piirkonnas olla tavapärasest suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles