FC Kuressaare kaotas koduväljakul ning jätkab üleminekumängudel

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Elari Valmas võitluses.
Elari Valmas võitluses. Foto: Alver Kivi/saaremaasport.ee

Vaatamata tulisele võitlusele pidi FC Kuressaare tunnistama koduväljakul Narva Transi 1 : 0 paremust ja see tähendab, et meeskonda ootavad jalgpalli Premium-liigasse püsima jäämiseks üleminekumängud Pärnu Vapruse vastu.

Kuna Tallinna Kalev tegi kodus Viljandi Tulevikule 3 : 0 tuule alla, siis ei jäänud Kurel kodusel kunstmurul muud üle, kui püüda Narvat võita. Turniiritabelis oli Kuressaarel nüüd Kaleviga võrdselt punkte, aga paremus omavahelistes mängudes tõstis pealinlased päästvale kaheksandale kohale.

Nii rulluski laupäeval väljakul tuline ja emotsionaalne võitlus, kus anti endast parim viimaste sekunditeni. Mängu saatuse otsustas lõpuks Transi ründaja Eduard Golovljovi tabamus kohtumise 84. minutil.

“See on minu siin oldud aja jooksul meie parim mäng,” märkis FC Kuressaare peatreener Dmitrijs Kalašnikovs. “Me võitsime küll Viljandit ja Maardut, kuid Narva on hoopis teisel tasemel meeskond. Me valdasime täna initsiatiivi ja surusime neile oma mängu peale. Väljak on väike ja võib-olla jäi vajalikust meisterlikkusest puudu, aga mängu organiseerisime ja dikteerisime tempot meie.”

Kalašnikovsi sõnul sundis Kure vastasele oma tahtmise seekord peale. “Nii nagu me minu vigadest kaotasime Levadiale, täna ei oleks juhtunud,” leidis ta. “Me kaotasime, sest läksime iga minutiga üha enam rünnakule ja muutsime oma asetusi. Nad lõid oma värava just tänu sellele, et me läksime peale. Kui olnuks vaja mängida 0 : 0 või teenida punkt, siis me poleks täna kaotanud.” 

Nüüd mängitakse kaks üleminekumängu Pärnu Vaprusega 16. novembril Pärnus ja 23. novembril kodus. “Keskendume Pärnule, et tõestada, et väärime Premium-liigat, ja selleks tuleb valmistuda,” lausus Dmitrijs Kalašnikovs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles