Saaremaa VK võitis poolfinaali avavaatuse

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Saaremaa Võrkpalliklubi peatreener Urmas Tali.
Saaremaa Võrkpalliklubi peatreener Urmas Tali. Foto: Irina Mägi

Võrkpalli Aadu Luukase karikavõistluste esimeses poolfinaalis võitis Saaremaa Võrkpalliklubi Selver Tallinna 3 : 1 ja korduskohtumises piisab finaali pääsuks kahe geimi võidust.

"Lihtsamat pole seal midagi," ütles SVK peatreener Urmas Tali 27. novembril mängitavat korduskohtumist kommenteerides. "Minnakse ikka mängu võidu peale, mitte ei mängita mingitele punktidele. See on õhkõrn edu ning on vaja head keskendumist ja konkreetset olukordade lahendamist."

Kuressaare spordihoones võitis Saaremaa kaks esimest geimi 25 : 23 ja 25 : 21, kuid andis kolmandas 25 : 22 võidu Selverile. Viimane otsustav geim kuulus aga jälle võõrustajatele tulemusega 25 : 20.

"Me tegime lõppkokkuvõttes vähem vigu," tõdes Urmas Tali. "Kvaliteedimärk ei olnud kummalgi pool nii hea, et sellega võiksid mõlemad pooled rahul olla. Meil oli ehk otsustavatel momentidel õnnestumisi rohkem ja võib-olla saime nende rünnakuliidritega paremini hakkama."

Vigastatud Daniel Macieli asemel mängis diagonaalründaja positsioonil kogu kohtumise resultatiivselt Markus Uuskari. "Markus sai hästi hakkama, tal oli raske tulla sellisesse mängu ja võtta vastutus."

Kui kahes esimeses geimis võis meeskonna vastuvõtuga rahule jääda, siis kahes viimases oli kohati tõsiseid probleeme. "Paremini saab alati," märkis peatreener Tali. "Esimeses kahes geimis mängisime nii hästi, et saime erinevatest kohtadest edukalt rünnata. Edasi läks sidemängijal keerulisemaks kõiki mängijaid väljaku peal üles leida ja tegime sellega nende elu lihtsamaks."

Peatreeneri hinnangul pani ka vastane servil juurde. "Tavaliselt nad suudavad kaks geimi lüüa, aga seekord alustasid alles kolmandas ja olid lõpus selles elemendis tugevamad," leidis Tali.

Pühapäeval seisab teisel kohal oleval Saaremaa Võrkpalliklubil ees võõrsil kohtumine liidripositsioonil oleva BIGBANK Tartuga. "Nende vastu peame kindlasti kvaliteeti paremaks saama, sest tartlastel on viimased mängud väga hästi välja tulnud ja sellise mänguga oleks meil keeruline," nentis Urmas Tali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles