Sulev Kallavus sai postuumselt kodanikujulguse aumärgi

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
TEGI OMA TÖÖD SÜDAMEGA: Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Sulev Kallavus oli oma töös ääretult pühendunud.
TEGI OMA TÖÖD SÜDAMEGA: Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Sulev Kallavus oli oma töös ääretult pühendunud. Foto: MAANUS MASING / Saarte Hääle arhiiv

Aasta eest Kuressaare kesklinnas tapetud Sulev Kallavus sai justiitsministeeriumilt postuumselt aumärgi kodanikujulguse eest.

Ministeerium selgitas pressiteates, et päästeameti töötaja Sulev Kallavus ei taganud kaaskodanike turvalisust ainult ameti korras, vaid astus alati teiste inimeste ja avaliku korra kaitseks välja. Nii juhtus ka 2018. aasta 8. detsembri esimestel tundidel, kui Sulev tähistas Kuressaare südalinnas oma sünnipäeva. Seejuures asus ta kaitsma oma abikaasat, sattus rüselusse ning üks selles osalenud meestest lõi teda noaga. Kallavus hukkus kohapeal, tapmises süüdistatuna anti kohtu alla Jaan Palu.

Aumärgi pälvis ka Leisi Coopi kaupluse müüja Elje Kahju, kes tänavu 3. augustil pidas kinni kauplusest ligi 158 euro eest kraami varastanud Siim-Sander Pärna.

Varas ladus korvi alkoholi ja toitu täis ning jooksis ilma maksmata poest välja. Elje Kahju läks vargale auto juurde järele ja nõudis varastatud asjade tagastamist. Müüja söakus ehmatas varast, kes andiski kõik tagasi. Vargapoisile määrati Kuressaare kohtumajas 13. novembril tingimisi vanglakaristus.

Aumärki vääris ka Saaremaa politseinik Andres Märtin, kes juhtus tänavu kevadel nägema, kuidas kümneaastane poiss kukkus jalgrattaga sõites nii õnnetult, et kaotas hamba.

Andres leidis hamba ja juhatas poisi koos lapsevanemaga kiiresti hambakliinikusse, andes seejuures asjalikku nõu. Kliinikus istutati hammas oma kohale ja määrati edasine ravi. Tänu Andres Märtini oskuslikule tegutsemisele on poisil endistviisi naeratus suul.

Kodanikujulguse aumärke, millega riik väärtustab kodanike julgust kuritegude ärahoidmisel ja kuriteoohvrite abistamisel, annab justiitsminister välja 2004. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles