3 hõrgutavat seaprae retsepti TOIT: Seapraad pole mingi käkitegu, või siiski?

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
LIHTNE VEINIKASTE: Mikko Laasteri sõnul tuleb kokku keeta praemahl ja punane vein ning sisuliselt ongi kaste valmis.
LIHTNE VEINIKASTE: Mikko Laasteri sõnul tuleb kokku keeta praemahl ja punane vein ning sisuliselt ongi kaste valmis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Jõuluprae tegemisel tuleb arvestada vähemalt nelja tunniga. Tõsi, kogu aeg ei pea küll ahju ääres istuma ja valvama, kuid aega kulub omajagu, enne kui praad lauale jõuab.

Vähemalt ütleb niimoodi Kuressaare jahisadama restorani Hafen kokk Mikko Laaster. Kes enne jõuludeks praadi teinud, teab isegi, et päris poole tunniga hakkama ei saa. "Kõik võtab aega, aga midagi rasket seal ei ole," kinnitab ta.

Mikko otsustab jõululauale pakkuda krõbeda koorikuga seakõhtu tumedas õlles hautatud punase kapsa ja pastinaagipüreega. Et jõuluprae juurde käib tavaliselt ikka ka mingis vormis kapsas, kõlab menüü, mida kokk ette vuristab, kui jackpot, kaks ühe hoobiga – liha ja kapsad. Kapsad saab seejuures küll poole tunniga valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles