Saaremaa tarbijate ühistu lõi investeeringuteks eraldi firma

Saarte Hääl
Copy
"Täna on börs, nagu ta on," tõdes ühistu liige Kalle Koov.
"Täna on börs, nagu ta on," tõdes ühistu liige Kalle Koov. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Läinud aasta augustis asutas Saaremaa tarbijate ühistu eraldi ettevõtte nimega STÜ Kapitaliinvesteeringud AS, mille juhatuse liikmed olid ka ühistu juhatuse liikmed Kalle Koov ja Mai Takkis.

Kalle Koovi sõnul sai eraldi firma asutatud ühistu investeeringute juhtimiseks ja ühistu liikmetele selles osalemiseks võimaluse andmisega. Eraldi töötajaid Kapitaliinvesteeringute palgal ei ole ning selle tegevuski on Koovi sõnul praegu passiivne, ehkki asutades oli see seotud Coop Panga aktsiate avaliku emissiooniga. "Täna on börs, nagu ta on," tõdes Koov, soovimata teemat lähemalt kommenteerida.

Ka ettevõtete inforegistri andmeil on STÜ Kapitaliinvesteeringute tegevusalaks märgitud investeerimine võlakirjadesse, väärtpaberitesse jm finantsvahenditesse.

Sügise hakul on aga nii Kalle Koov kui ka Mai Takkis registri andmetel ettevõtte juhatusest eemaldatud. Samal ajal on juhatuse liikmeks kinnitatud Aare-Laidar Laos. "Tõepoolest, ettevõttes aktiivset majandustegevust ei toimu, panustanuna Coop Panga kasvu, ootame panga aktsiale paremaid aegu," ütles Laos.

Laos on äriregistri kohaselt ka firma aktsionäri rollis, nagu ka Jaanus Põder. Viimane kuulub ühes Aivar Sõrme ja Andres Tammega ka ettevõtte nõukogusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles