HOBI Teravad kunstilised elamused mustrilisest terasest

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
NOAMEES: Rauno Paju on õppinud mustrilist terast enda tahtmise järgi noateraks taguma.
NOAMEES: Rauno Paju on õppinud mustrilist terast enda tahtmise järgi noateraks taguma. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaares Talli tänava sepikojas meisterdab noor saarlane Rauno Paju uhkeid nugasid, mustrilisest terasest, mille kokkusepistamise kunsti tundsid juba iidsed keldi relvameistrid. 

“Ma olen loomult üsna rahutu inimene. Nugade valmistamine võtab aga väga palju aega. Kuid huvitaval kombel on noa meisterdamine üks väheseid tegevusi – kui mitte ainuke, mille juures ma oma püsimatust talitseda suudan,” räägib lustaka olemisega noor habemik. “Alguses olin küll kärsitu – nägin, kuidas teistel väga hästi välja tuleb ja mul kohe üldse ei tule. Aga aja jooksul olen õppinud protsessi nautima,” lisab ta.

Miskipärast paistab nii, et kõik, kes sepistamisega algust teevad, tahavad alguses teha justnimelt nuga. Rauno proovis kunstiakadeemia ajal ka, aga midagi eriti välja ei tulnud. “Püüdsin siis kätega pisitasa mõistusele järele jõuda,” meenutab ta. Nüüd on mees terariistadega mässanud juba aastat viis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles