Muhu juubeliks tehakse mustmiljon tutti

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Tutid.
Tutid. Foto: facebook/Muhu Tutitegu

Muhu valla 30. sünnipäevapeo kujundusjuht Reine Uspenski kutsub muhulasi üles peosaali kaunistamiseks tutte valmistama.

"Kui mujal maailmas algas rotiaasta, siis Muhus algab tutiaasta," kirjutas Uspenski Muhu valla blogis avaldatud kirjatükis "Muhu tutitegu".

Uspenski sõnul ootab vald 2. oktoobril toimuva peo õnnestumiseks abikäsi. Just tuttide valmistamisel tuleb abi eeldatavasti kõige suurem, sest üks asi, mida muhulastel jagub, on villane lõng. Loodetavasti tulevad muhulased üleskutsega kaasa ja meisterdavad vähemalt mustmiljon tutti. "Mustmiljon tutti tähendab lugematu arv," täpsustas pidustuste kujundusjuht, kelle sõnul leiavad tutid koha peosaali kaunistamisel. "Arvan, et inimestel on hoopis teine tunne peole tulla ka, kui nad ise on kaasa löönud."

Uspenski kinnitusel on tutitegu imelihtne ja lõbus tegevus ning tuttide tegemisega saavad kõik hakkama. Tuti värv ega suurus pole oluline. Kui tutte hakkab nii palju saama, et ise enam koju ära ei mahu, siis võib need viia Piiri taaskasutuskeskusesse Mare juurde. Temal on ka lõnga anda ja müüa. Reine Uspenski jagab ka humoorikaid soovitusi, kus iganes tutitegemisega oma vaba aega lõbusalt sisustada: praami- või poesabas, puhkepausi ajal, jahil looma passides või arsti juures oodates. Tutte võivad teha sportlased, ehitajad, suvitajad, jahimehed, lapsed, mehed, naised...

Facebookis on avalik Muhu Tutiteo grupp, kust saab tutitegu jälgida ja seda õpetust teistelegi jagada. Samas  saab postitada tutiteo uudiseid, jagada ja hankida lõnga, oma koguseid pildistada ja tutikoosolekuid kokku leppida. Info tutiteo ja õpitubade kohta ilmub ka valla kodulehel ja infotahvlitel.

Otsetee Muhu Tutiteo gruppi viib SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles