Mani saar tahab taas korralda Saarte mänge

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Mani saar.
Mani saar. Foto: unsplash.com

1985. ja 2001. aastal Saarte mängud korraldanud Mani saare esindajad on teada andnud, et soovivad neid rahvusvahelisi spordivõistlusi võõrustada ka 2027. aastal.

“See on suurepärane võimalus Mani saare jaoks ja on tore näha, et Saarte mängud naasevad oma vaimsesse koju kolmandat korda. Mängud on märkimisväärselt kasvanud,” rääkis Mani saare haridus-, spordi- ja kultuuriminister Graham Cregeen.

“Meil on Mani saarel mitmekesine sportlik õhkkond ning Saarte mängud on suurepärane platvorm, mis võimaldab meil seda esitleda rahvusvahelisel tasandil ja toetades ka kohalikku kogukonda.”

Rahvusvahelise Saarte Mängude Assotsiatsiooni (IIGA) esimees Jörgen Pettersson märkis: “Mul on hea meel näha, et Mani saar muutub eelistatud võõrustajaks aastal 2027. Oleks tore näha mänge minemas kohta, kus see kõik 1985. aastal algas.”

Hinnanguliselt toovad Saarte mängud Mani saare majandusse umbes 2 000 000 naela. Üritus aitab näidata kõigile külalistele ka saare spordirajatiste kõrget kvaliteeti ja tutvustada kultuuripärandit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles