Kuressaare haigla saab kogukonnalt igakülgset toetust

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Piret Paomees haigla ravijuhile Edward Laanele maske andmas.
Piret Paomees haigla ravijuhile Edward Laanele maske andmas. Foto: Kuressaare haigla Facebooki lehekülg

Kuressaare haigla kontole oli nädala alguseks kogunenud ligi 91 000 eurot, aga lisaks rahalisele toetusele on haigla personalile toodud hulgaliselt head ja paremat ning toetatud ka vajalike abivahenditega.

Tänu ülekannetega laekunud toetustele avanes Kuressaare haiglal näiteks võimalus soetada kaks hingamisparaati väärtuses 36 000 eurot. Kogukond ja ettevõtted on haigla personali meeles pidanud ka muude vahenditega: eile edastas Kuressaare haigla tänu Piret Paomehele, kes pani tööle Kuressaare ametikooli õmblusgrupi naised ja mõned vilistlasedki. Kokku õmbles maske umbes 15 inimest ja koostöös õmmeldi haigla töötajatele üle 400 maski. 

AS Tallinna Lennujaam saatis Kuressaare haiglale 600 kirurgilist maski, 900 FFP1 respiraatorit ja 280 FFP2 respiraatorit, samuti 1000 paari kummikindaid. If Kindlustus aitas Kuressaare haiglat 10 125 paari kaitsekinnaste, 4800 desinfitseeriva rätiku ja 3000 ühekordse mütsiga. CV Keskus võimaldas oma portaali üles laadida viis tasuta tööpakkumise kuulutust, et aidata kaasa Kuressaare haigla tööotsingutele. Sama pakkumise tegi ka Cv-Online.

Lisaks hädavajalikule on haigla meeskonda turgutatud söögi- ja joogipoolisega, toodud looduskosmeetikat, mett, ehteid, energiabatoone, kringleid ja palju-palju muud. Korvitäie kommi saatsid arstidele ka lapsed, kes kirjutasid juurde kirjakese ja oma head soovid, lubades ise kodus püsida. Kuressaare haigla kriisirühma töötajaid on meeles pidanud ka näiteks ilusalongid, Saaremaa Vesi, Saaremaa Piimatööstus, meetootjate ühing, Kadastiku Õunaaed, Muhu Leib, Õundrinks, Vanalinna kohvik, Kuressaare Küti Äri, Leedevälja, Ösel Fish, Rimi, Ösel Birch, kui nimetada vaid mõnda.

Sandla Puit meisterdas pingi, Monk ja Sadama kõrts on kõhud täis söötnud, PZU kindlustus saatis kastitäie puuvilju ja oma toodangut on toonud ka Saaremaa DeliFood. Lisaks on haiglasse läkitatud lugematul hulgal kooke ja kringleid ning oma toetuse on koos meepurkidega saatnud ka Reomäe kloostri nunnad.

Oma abi on pakkunud mitmed vabatahtlikud, kellest paljud aitavad öisel ajal triaažitelke valvata. Vabatahtlike ülesanne on olla öösel autoga telkide ees, valvata telkides olevat tehnikat ning kui öösiti keegi EMO-telki pöördub, osutada telefoninumbrile, kust saab kutsuda õendustöötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles