Viirus vähendab Saaremaa ettevõtete elektritarbimist

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Tühi pistikupesa.
Tühi pistikupesa. Foto: www.freepik.com

Märtsikuus eriolukorra kehtestamise järel vähenes Elektrilevi äriklientide elektritarbimine Saaremaal 17 protsendi võrra, Eestis tervikuna 14%. Veelgi enam kahanes ettevõtete elektrienergia tarbimine Tartu (19%) ja Pärnu (18%) maakonnas, saarlaste seljataha jääb Harjumaa (15%).

Kui Tallinna ja Tartu ümbruskonnas ning ka Pärnumaal ongi äriettevõtteid rohkem kui mujal, siis Saaremaa on üldisemas mõttes kriisikeskmeks olev piirkond, selgub Elektrilevi võrguandmete analüüsist. Hiiumaal vähenes ettevõtete voolutarbimine vaid neli protsenti.

Võrdluse aluseks on ettevõtete elektritarbimine käesoleva aasta märtsi viimasel nädalal võrrelduna märtsikuu esimese nädalaga. Kodumajapidamistes kasvas elektritarbimine eriolukorra kehtestamise järel Eestis keskmiselt üle 10 protsendi, Saaremaal kaheksa protsenti.

Kuna kogu elektritarbimisest võrgus moodustavad Eesti ettevõtted ligikaudu kolm neljandikku, siis kokku vähenes elektritarbimine koroonakriisi mõjul Eestis hinnanguliselt 7–8 protsenti. Hinnang võtab arvesse ka temperatuuri ja ööpäevase valge aja mõjusid. Elektrilevi on suurim võrguettevõte Eestis, hallates ligikaudu 60 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles