Politseinädal: joobes juhid, vargused ja piirangute eirajad

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar
Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Politseil tuli Saaremaal läinud nädala jooksul tegeleda nii joobes juhtide, varguste kui ka liikumispiirangute rikkujatega.

Kuressaare politseijaoskonna juhi Rainer Antsaare sõnul tegi politsei möödunud nädalal erinevate väljakutsete peale 67 väljasõitu. 

Neist 44 korral andsid tähelepanelikud kodanikud politseinikele teada koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud liikumispiirangute rikkumisest. Ettekirjutus tehti kümnele inimesele. 

“Need inimesed rikkusid 2 + 2 reeglit, mis näeb ette, et avalikes kohtades tohib koos liikuda kaks inimest ja teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahet. Kui inimene ikka reeglit rikub, on politseil võimalus rakendada tema suhtes sunniraha kuni 2000 eurot,” rääkis Antsaar. 

7. aprillil alustati kriminaalmenetlust juhtumi suhtes, kus ööl vastu 5. aprilli olid kolm seni tuvastamata meest peksnud Kuressaare linnas 44-aastast meest. 8. aprillil teatati politseile helitehnika vargusest Sundimetsa külas. 

Antsaare sõnul on politsei Saare maakonnas saarte ja mandri vahelise liikumispiirangu kehtestamise algusest alates liiklusest eemaldanud 14 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti. 

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi ütles, et seni on mandri vahet liikumise vajadus tingitud olnud kolmest põhiprobleemist – töö, kinnistud ja loomad. Näiteks on tihti probleemi ees rekamehed, kes peavad otsustama, kas jäävad paika mandrile, kus on nende tööautod, või tulevad koju Saaremaale. 

Teine sagedasem mure on seotud elukohavalikuga, sest paljud mandrisaarlased tahavad suveks saarele tulla. Seega on tihti päevakorral probleemid suvilate, kinnistute ja nende hooldustöödega. 

Kui sadamas on asjad praegu rahulikult kulgenud, siis liikumispiirangute rikkumise eest tegid politseinikud läinud nädalal juba kümme ettekirjutust. 

Juhandi sõnul on oma mõju avaldanud ka soojad ilmad, mistõttu on silma jäänud napsulembesemad kodanikud ning noored, kes tavaolukorras tähelepanu ei püüakski. Trahvi pole politsei praeguseks hetkeks siiski veel kellelegi pidanud tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles