Eakaid pole hooldekodudest koroonaohu eest pakku viidud

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Muhu hooldekeskus.
Muhu hooldekeskus. Foto: Irina Mägi

Saare maakonna hooldekodudes elavate inimeste lähedased pole eakaid sealt koroonaohu eest pakku viinud.

Aprilli keskel soovitas Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane lähedastel eakad, kes pole koroonaviirusesse nakatunud, hooldekodudest võimalusel koju viia.

„Meie hooldekeskusest üks eakas proua sattus nüüdsel hullul ajal märtsi lõpus haiglasse, õnneks küll mitte koroonaviirusest tuleneval põhjusel,” ütles Saarte Häälele sihtasutuse Muhu Hooldekeskus juhataja Aino Rummel.

Juhataja sõnul läks aprilli keskel haiglast väljasaanud proua mõneks ajaks kodustesse oludesse karantiini. „Õnneks sai pere seda võimaldada,” märkis Rummel, lisades, et eakal naisel praegu koroonaviirusele iseloomulikke haigussümptomeid avaldunud ei ole.

„Loodetavasti püsime nii meie siin hooldekodus kui ka tema ja ta pere terved ning saame proua mai alguses tagasi meile hooldusele võtta,” lausus Rummel.

Südamekodu hoonesse loodud kriisikodu juhataja Kairit Lindmäe sõnul ei ole Südamekodu eakate lähedased sealt kedagi koju viinud. „Hoiame neid tosinat klienti eriliselt ja seni on nad ka terved olnud,” lausus Lindmäe.

Kuressaare haigla hooldekodust, Saaremaa Valsist, Pärsama ega Kihelkonna hooldekodust pole lähedased koju viinud ühtki klienti.

„Eakad ongi ju sellepärast hooldekodusse toodud, et kodus enam hakkama ei saa,” tõdes Kihelkonna hooldekodu juhataja Ave Väli.

„Õnneks oleme siiani – nii kliendid kui ka töötajad – terved püsinud,” lausus Pärsama hooldekodu juhataja Kaire Tiik.

13. aprilli Saarte Hääles ilmunud uudises leidis Edward Laane, et koroonatestile negatiivse tulemuse saanud eakad oleks mõistlik võimalusel koju viia – see aitaks vältida nende nakatumist. „Kui vähegi võimalik ja pere on terve, siis meie soovitus on hooldekodu negatiivse testiga elanikud koju viia. See on kõige ohutum,” ütles haigla ravijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles