Uku Pokk võitis taas vendade Liivide etluskonkursi peapreemia

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
UKU POKK mängis noorukest mässajat Kuressaare teatris 2019. aasta veebruaris lavale tulnud etenduses “Tasa, vaikselt sõudvad pilved...”
UKU POKK mängis noorukest mässajat Kuressaare teatris 2019. aasta veebruaris lavale tulnud etenduses “Tasa, vaikselt sõudvad pilved...” Foto: Mari-Liis Nellis

Kaheksa aasta eest vendade Liivide etluskonkursi peapreemia võitnud Uku Pokk kordas saavutust ka tänavu, mil võistlus viidi läbi virtuaalselt.

2012. aastal Orissaare gümnaasiumi neljanda klassi õpilasena pälvis Uku lisaks grand prix'le ka publiku preemia Juhan Liivi luuletuse esitamise eest ning Alatskivi vallavalitsuse kultuuripreemia. Nüüd, SÜGi abituriendina, tuli võit videokonkursil, kus parim selgitati välja viiekümne etleja hulgast.

Hästi läks ka SÜGi 9. klassi õpilasel Kirke Medril, kes paar aastat tagasi konkursilt samuti peapreemiaga naases. See kord tunnustati Kirket eripreemiaga kevadiselt värske esituse eest.

Esinejaid hindasid näitlejad Kaarel Targo ja Birgit Landberg ning Vanemuise dramaturg Anu Tonts. Võitjad kuulutati välja Juhan Liivi sünnipäeval 30. aprillil. Siis tehti teatavaks nii etluskonkursi parimad kui ka Liivi luulepreemia laureaat, kelleks tänavu tunnistati Triin Paja luuletusega „Öö on tume nagu õdede juuksed”.

Saaremaale on 32 korda peetud Liivide konkursilt tänaseks toodud kokku üheksa peapreemiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles