President tuli saartele esimesel võimalusel

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy

Vabariigi president Kersti Kaljulaid saabus eile kahepäevasele visiidile Muhu- ja Saaremaale. Saartele tulek kohe pärast eriolukorra lõppu oli presidendi sõnul plaanitud juba selle alguses: ajal, mil saartel olid keerulised ajad, kuid tema siia tulla ei saanud. 

Visiidi esimesel päeval toimunud kohtumised valdade ja haigla esindajatega puudutasid loomulikult kriisi. President tõi esile kriisi ajal kogukonnale appi tõtanud vabatahtlike panust, kes tema sõnul on kangelased. Kaljulaid lisas, et Saaremaa kogukonna ühtehoidmine ei tulnud tema jaoks üllatusena, kuna saarlased on ikka üksteist aidanud. 

RÕÕM PURSKKAEVUST: Mosaiik Cafe`sse minnes peatus president fotograafide rõõmuks kesklinna purskkaevu juures.
RÕÕM PURSKKAEVUST: Mosaiik Cafe`sse minnes peatus president fotograafide rõõmuks kesklinna purskkaevu juures. Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavanem Madis Kallas ütles, et president tunnustas Saaremaa elanikke, kes vaatamata raskele ajale on säilitanud positiivse mõtteviisi ja hoiakud. Kiitust jagus ka vallavalitsuse aadressil kriisiga toimetuleku eest. 

Presidendi enda sõnul arutati kohtumistel muu hulgas seda, milline saab olema elu koos viirusega.  “See (viirus) ei ole kusagile kadunud,” kinnitas president, kelle arvates võtavad inimesed jätkuvalt viirusega seotut tõsiselt. Saaremaal peaks tema sõnul kindlasti alles jääma testimisvõimekus, seda ka külaliste jaoks. Omaenda eilsed kohtumised pidas president kõik vabas õhus. “Nii peakski olema kogu see suvi,” arvas ta Saarte Häälele lühiintervjuud andes, et omaenda riski peaks igaüks hoidma võimalikult madalal. Juhul kui on võimalik olla õues, tuleks nii talitadagi. 

OMAPÄRANE TERVITUS: Kersti Kaljulaid tervitas käe, Priit Kuusk jalaga. Priit Kuusk oli purjekal “Bellingshausen” tüürimees, Kersti Kaljulaid sõitis etapi kaasa madrusena.
OMAPÄRANE TERVITUS: Kersti Kaljulaid tervitas käe, Priit Kuusk jalaga. Priit Kuusk oli purjekal “Bellingshausen” tüürimees, Kersti Kaljulaid sõitis etapi kaasa madrusena. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

President kohtus visiidi alguses ka Muhu valla esindajatega. Pärastlõunal külastas ta Saaremaa Merispordi Seltsi noorpurjetajate treeningut, kus lapsed rääkisid talle oma hobist ja purjetamisvõimalustest Saaremaal. Õhtul tegi ta juba traditsiooniks kujunenud rattasõidu jalgrattaklubi Viiking juhi Riho Räime ning Saaremaa ratturite Mihkel Räime, Indrek Rannama ja Steven Kalfiga.

Täna kohtub president Upa kriisikodu vabatahtlike ja kaitseliitlastega, Saaremaa ettevõtjate liidu esindajatega, külastab Kihelkonna hooldekodu, Est-Agarit ja Kärla POÜ-d. 

Pealelõunal läheb president Triigi sadamast külastama miinitõrjeõppust ning seejärel jätkub visiit Hiiumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles