Salme kooli kõigile õpilastele viidi tunnistus koju

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Salme kooli õpetajad soovivad õpilastele e-aktusel head vaheaega.
Salme kooli õpetajad soovivad õpilastele e-aktusel head vaheaega. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Teisipäeval e-aktusega kooliaasta kokku tõmmanud Salme põhikooli kõik 86 õpilast said tunnistuse koos koolipoolse meenega kätte kodus.

"Me oleme nii väike kool, et võime endale seda lubada," naeris kooli haridustehnoloog ja 1. klassi juhataja Mariliis Oder, kes enamjagu tunnistusi kodudesse laiali viiski. Ta alustas oma sõnul päeval kell kolm ja lõpetas kell üheksa õhtul. Ringi sisse mahtus ala Kuressaarest Sõrve otsani. Kaasa aitas ka Merle Sillavee, kes kattis Lümanda poole jääva osa.

Lisaks tunnistusele viidi lastele koju kooli poolt natuke nosimist ja kõikvõimalikud kiitus-, tänu- ja aukirjad kõigile, kes neid väärt. Õpilased pildistati ka koos nendega üles, et järgmisel päeval toimuval e-aktusel pilte kõigile näidata.

E-aktus oli ette võetud suurelt. Lisaks direktor Kalmer Poopuu kõnele ja tunnustuste väljakuulutamisele näidati vaheklippe ning klassijuhatajad andsid otse-eetris edasi oma suvesoovid. Õpetajate ülesanne oli ka meeleolu loomiseks ohtralt aplodeerida.

Aktuski oli suuresti läbi mõeldud ja ette valmistatud Mariliis Oderi poolt, kes distantsõppe läbiviimise eest pälvis palju tänusõnu nii lastevanematelt kui ka kolleegidelt. Kolleegid ei olnud kiitusega kitsid ja ütlesid, et Mariliis olla Salme kooli distantsõppes oma tegutsemisega päästnud.

Õpetaja Oder ise oli kiitust kuuldes üllatunud ja meelitatud. Tavaolukorras õpetajatele haridustehnoloogia-alaseid koolitusi tegev Oder tõi distantsõppe plussidena välja selle, et digiteemadesse hakati suhtuma tõsisemalt ja mõnegi õpetaja puhul oli areng hästi suur. Ta loodab oma sõnul, et see jätkub ka tuleval aastal.

Mariliis Oder ise läbis n-ö digikuud esimest klassi juhatades. Nii väikestele lastele oli digiõppe korraldamine keeruline, kuna nad ei valda nii palju arvutit ja neile oli ka keerulisem seletada, miks ei saa koolis käia. Oderi sõnul võttis ta oma ülesandeks muuta lapsed lapsevanematest võimalikult vähem sõltuvaks. Üheksa õpilasega pidas ta esmaspäevast neljapäevani arvuti teel ühiseid videotunde ja reedeti vestles igaühega eraldi. Selleks, et lapsed saaksid kogu vajamineva info kätte võimalikult kiiresti ja lihtsalt, tegi ta klassile kohe ka kodulehe. Ajamahukas oli distantsõpe tema sõnul küll. Pühapäevad kulusid peamiselt uue nädala ettevalmistamiseks.

Oder lisas, et tema jaoks ei olnud keeruline ei distantsõpe ega ka näiteks e-aktuse ettevalmistamine. "Kui mõni töö sulle meeldib nii nagu minu oma mulle, siis on see puhas rõõm," kinnitas ta.

Salme põhikooli 9. klassi lõpuaktus toimub seekord 3. juulil, kui kokku lubatakse tulla juba rohkematel inimestel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles