Sõrve rahvas matkab ühest külast teise

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Foto: Erakogu

Pühapäeva keskpäeval sai Sõrves Kaunimaa talu hoovil kokku 32 sõrulast, et kõndida koos Lindmetsa külla. See oli esimene matk sarjast, mis kannab nime “Külast külla” ja mille eesmärk on käia läbi kõik lähedal asuvad külad.

Torgu teenuskeskuse juht Mari Kübarsepp ütles, et külade uudistamise idee on olnud ammu. “Käisime kord Mäebe küla kandis väikese seltskonnaga rattamatkal ning huvitav oli vaadata, kuidas naabrid elavad,” rääkis Kübarsepp.

“Igal kokkusaamisel arutasime, et teeks ja võiks, ning mina sain selle korraldamise endale ülesandeks, võtsin kohe mõttel sabast kinni ning mõtlesime, et kutsuks siis ennast ise külla.”

Kübarsepp lisas, et võttis ühendust Torgu Teataja toimetaja Jana Leiga, kes on ka Lindmetsa külavanem ja oli lahkesti nõus oma koduküla tutvustama. Kübarsepa sõnul läks matk korda ning kolm tundi olid sisustatud. Matkajad said ülevaate küla ajaloost, loodusmälestistest. Lugusid pajatas ka Lindmetsa külast pärit koduloolane Eldur Seegel.

“See oli mitmekesine käik: nägime ära vana hiiepaiga, peaaegu kuuemeetrise läbimõõduga pärnapuu ja käisime ära “Sõrve Šveitsis”, kus sai matkata mitu meetrit mäest üles ja jälle alla. Nagu oleks kuhugi Lõuna-Prantsusmaale mägedesse sattunud, Sõrve maastik on uskumatult mitmekesine,” jagas muljeid Kaavilt pärit matkaja Susan Reinholm, kelle sõnul aitas matkale põnevust lisada Leo Filippov.

Külamatkad on plaanis igal teisel pühapäeval. Järgmine matk on seega 28. juunil Kaavi ja Mässa külasse, 5. juulil on aga sihtpunkt Vintri. Mari Kübarsepa sõnul on Torgu kandis 12 küla, ent kange uudishimu on piiluda ka Salme kandi küladesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles