Taasavatud lendude täituvus suursaartele on kesine

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Erakogu

9. maist taasavatud lennureisid Kuressaarde ja Kärdlasse näitavad esimesel lennukuul kesist täituvust. Eriolukorrast tingitud mõjud on lendude täituvuse viinud 2016. aasta tasemele, mil tänane reiside teenindaja alles alustas. 

Suursaarte lende teenindava Transaviabaltika esindaja Rene Must ütles, et täna kasutavad Kärdlasse ja Kuressaarde lendamise võimalust valdavalt Hiiumaa ja Saaremaa püsielanikud.

“Täna on lennureisidel valdavalt suursaartel elavad inimesed, nädalavahetustel lisanduvad suvekodude omanikud ja suvitajad. Võime öelda, et eelkõige saarlastele ja hiidlastele mõeldud riigipoolne dotatsioon võimalikult kiire transpordiühenduse kättesaadavuse tagamiseks täidab oma eesmärki,“ ütles Must.

Samas märkis ta, et ilma turistideta vaid püsielanike ja kinnisvaraomanike vajadusi rahuldades on lendude täituvus langenud isegi alla 2016. aasta taset, mil Transaviabaltika alles liinide teenindamist alustas.

Lendude täitumine 19 reisijakohaga lennukis oli käesoleva aasta mais Kuressaare liinil 38% ja Kärdla liinil 31%. Esmaspäevast neljapäevani kasutab siseriikliku lennuühendust valdavalt Saaremaa ja Hiiumaa elanikkond. Reedel, laupäeval ja pühapäeval lisanduvad suvitajad. Iseloomulikult on lendajaid rohkem reedel suunal Tallinn-Kuressaare ja pühapäeviti Kuressaare-Tallinn. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles