Leisikad unistavad oma noortekast

Karoliina Tammel
Copy
Leisi kool.
Leisi kool. Foto: Irina Mägi / Saarte Hääle arhiiv

Saaremaa maapiirkonna suurima põhikooli õpilastel on vähe võimalusi kokkutulemiseks ja oma vaba aja veetmiseks. Noorte murest on kinni haaranud MTÜ Leisi Noored, mis koosneb kolmest hakkajast naisest: Kadri Kanemägi on Leisi kooli inglise keele õpetaja, Jane Süld sama kooli huvijuht ja Viljandi Kultuuriakadeemia tudeng ning Kerttu Seema kooli hoolekogu esimees.

„Meil on suured plaanid ja unistame ka suurelt. Tahame teha Leisi noortekeskust, kus noored saaksid koos aega veeta. See oleks koht mitteformaalsele õppele, töötubadele ning koolitustele, mis pakuksid noortele võimalusi,” selgitas noorteka telgitaguseid Kadri Kanemägi.

Naise sõnul saavad kooliperioodil noored käia erinevates huviringides, mida Leisi kool pakub, ent suvel seda võimalust pole. „Leisi alevikus on küll seikluspark, välijõusaal ning aeg-ajalt korraldatakse orienteerumist, aga need pole mõeldud ainult noortele. Võib-olla aitaks noortekas ennetada ka mingeid probleeme, mis võivad tekkida, kui noored sihitult ringi hängivad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles