HOBI ⟩ Poisipõlve lõbust sai meheea hobi

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KELLELE VANARAUD, KELLELE... Suur garaažiboks annab ulualust väga erinevas seisukorras mootoriga kaherattalistele.
KELLELE VANARAUD, KELLELE... Suur garaažiboks annab ulualust väga erinevas seisukorras mootoriga kaherattalistele. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Veerandsada tsiklit, mopeedi ja võrri, millest kolm-neli ka täiesti sõidukorras. Kolme aastaga on Ago Põldoja vähehaaval kogunud juba suure garaažiboksi täie tehnikat, mida ta ise nimetab pooleldi naljatades ka oma pensionisambaks.

Pöide sovhoosi endise keskuse hoov Tornimäel on autosid täis – ilmselge märk sellest, et siin tegutseb autoremondiettevõte. Tavaliste sõiduautode vahelt leiab ka mitu militaarvärvides sõidukit ja isegi kaks punases kuues pritsumasinat. Põhjuseks remondikoja peremehe Ago huvi sõjaasjanduse vastu ning tegutsemine ka priitahtliku pritsumehena.

Tema viimaste aastate kõige suuremaks armastuseks on aga tõusnud hoopiski vanad tsiklid, mida mees on küll tervikuna, küll raami-, ratta- ja jupikaupa kokku ostnud juba paar tosinat. Huvi kasvas välja Saaremaa sõjavara seltsi taaslavastustest, kus ka mootorrattad korduvalt kasutusel olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles