Saaremaale tuli jaanideks rahvast mullusest vähem

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Parvlaevad ja järjekord Virtsu sadamas.
Parvlaevad ja järjekord Virtsu sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Samas oli jaanipühadeks Saaremaale tulnute arv jällegi mõnevõrra suurem kui 2018. aastal. TS Laevade juhatuse liige, teenindusvaldkonna juht Ave Metsla ütles, et ajavahemikus 19.–24. juuni teenindasid nad Virtsu–Kuivastu liinil 51 210 reisijat ja viisid üle 20 894 sõidukit.

Foto: Graafika: Anette Sannik

Aasta varem teenindati samal perioodil 59 217 reisijat ja 22 076 sõidukit ehk tänavu oli mainitud ajavahemikul liinil reisijaid 14% vähem ja sõidukeid 5% vähem kui mullu. Võrreldes 2018. aastaga oli tänavu aga reisijaid 7% rohkem ja sõidukeid 13% rohkem.

“Jaanipühade ajal oli ülevedu suhteliselt sujuv,” tõdes Metsla. “Liini teenindasid tihedas graafikus põhilaevad Piret ja Tõll ning alates 22. juunist tegi lisareise ka parvlaev Regula.”

Ta möönis, et kassast ja üldjärjekorra pileti soetanud reisijatel tuli laevale pääsu tavapärasest mõnevõrra kauem oodata vaid reedel, 19. juunil, mil reisijate arv liinil hakkas kasvama. “Loodame, et saarte külastajad ja jaanipäevalised said pühade ajal nautida kauneid saari, mõnusat suveilma ning meeldivat merereisi meie laevadel,” sõnas Metsla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles