KURIOOSUM Varas näppas Ruhnu saarel näituselt maali ja asendas selle teisega

Saarte Hääl
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Eile leidis Ruhnu saarel aset kunstirööv, kui nutikas pikanäpumees võttis Alden Jõgisuu originaalmaali ning asendas selle tundmatu autori omaga.

Eile varastati Korsi talu hoovist "Ruhnu nägu" nime kandvalt näituselt maal. Maali kadumise avastas täna hommikul Ruhnu Kultuuriaida eestvedaja Triinu Lamp, kelle sõnul on varas pihta pandud maali asemele on pandud tundmatu autori töö.

Näitus sai üles pandud juba enne jaanipäeva, täpsemalt 20. juunil. Varastatud maal oli juba ka ära ostetud, ent kokkuleppe kohaselt pidi pilt üleval olema augusti lõpuni, kuni näitus kestab. Tegemist oli Kihnu multitalendi Alden Jõgisuu maaliga, mis kujutas laevu Ringsu sadamas. Triinu Lamp ütles, et ilmselt pani keegi maalile mingi aeg silma peale ning jõudis kunstiröövi isegi hoolikalt planeerida ning asemele uue maali organiseerida.

Asendusmaal.
Asendusmaal. Foto: Ruhnu Kultuuriait



"Ei tea, kas see oli tähelepanu hajutamiseks või lihtsalt mingi nali. Mingeid vihjeid on laekunud, aga keegi pole otseselt tulnud ütlema, kes tegi ja miks tegi ning maal on endiselt kadunud," sõnas Triinu Lamp. "Muidu on Ruhnu nii turvaline koht, et jäta jalgratas või toa uks lukust lahti. Ei osanud arvata, et niisugune asi siin juhtuda võib," viitas ta kummalisele kunstivargusele. Samas on tema sõnul Ruhnu saarel praegusel ajal ka palju muud rahvast ning turiste on saarel palju.

Kui keegi maali asukohast midagi teab, võib võtta ühendust Triinuga telefonitsi 5210113 või kultuuriait@ruhnu.ee. Vihje andjale vaevatasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles