Kaarma kogu tahab ka pisemaid probleeme käsitleda

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Esimesel koosolekul Kaarma kogukonnakogu esimeheks valiti Boris Lehtjärv.
Esimesel koosolekul Kaarma kogukonnakogu esimeheks valiti Boris Lehtjärv. Foto: Irina Mägi / Saarte Hääle arhiiv

Kolmapäeval esimest korda koos olnud Kaarma kogukonnakogu tahab tõsiselt keskenduda kõikide oma piirkonna murekohtade esiletõstmisele.

Esimesel koosolekul kogukonnakogu esimeheks valitud Boris Lehtjärv ütles, et Lääne-Saare kogukonnakogu lahutamine kolmeks väiksemaks – Kaarma, Kärla ja Lümanda kogukonnakoguks on igati mõistlik. Piirkonnad on lihtsalt nii erinevad ja oma asjade n-ö lauale toomine seetõttu keeruline – teiste kantide esindajaile jäid need sageli liiga kaugeks. “Paratamatult ei süvenetud teise piirkonna asjadese nii põhjalikult kui oma küsimustesse,” nentis ta.

Kaarma kogukonnakogu esimesel koosolekul arutati lisaks eestvedajate valimisele, kuidas edaspidi hakata suhtlema piirkonda teenindava nelja teenuskeskuse – Kärla, Salme, Pihtla ja Mustjala esindajatega. Kogu tahab kindlasti ka oma sõna kaasa rääkida kohalike teede investeeringute kavandamisel, olgu tegu siis remondi või mustkatete tegemisega. “Samuti tahame kaardistada ka kõik väiksemad probleemid, olgu siis tegu mittetöötava tänavavalgustuse või millegi muuga,” lausus Lehtjärv.

Kogu esimene koosolek peeti Kuressaares vallamajas ja see jääb kokkusaamise kohaks ka edaspidi. Juuni lõpus esimest korda koos olnud Kärla kogukonnakogu valis etteotsa Villi Pihli. Esimesel koosolekul Kärla rahvamajas arutati, kuidas parandada kohalike noorte liikumisharrastuste võimalusi. Villi Pihl märkis, et tulevikus võiks koosolekuid pidada ka erinevates külamajades, et probleemidele veel lähemal olla.

Lümanda kogukonnakogu juhib Kaja Juulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles