Ruhnus arutletakse regionaallennunduse tuleviku üle

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lennuk. Foto on illustreeriv.
Lennuk. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Lennufirma Diamond SKY korraldataval suveseminaril, kus teemaks "Eesti regionaallennunduse hetkeolukord ja potentsiaal turismisektori arengule", otsitakse muuhulgas vastuseid küsimustele, kas praegused ühendused on piisavad ning mis võiks olla paremini.

Homme toimuval seminaril astub üles ka saarlasest Riigikogu liige Kalle Laanet, kel jutuaineks lennuliikluse vajalikkus Saare maakonnale. Laaneti sõnul on tema märksõnadeks ülesastumisel avatus ja suletus.

„Kas tahame olla suletud saar suletud riigis või avatud ning meil on võimalused lennata Saaremaalt otse erinevatesse Euroopa punktidesse, eelkõige Skandinaaviasse või ka Riiga, rääkimata Eesti siselendudest,“ sõnas Laanet. Tema sõnul võiks näiteks Jõhvi, Pärnu, Tartu, Tallinn ja Kärdla olla meie võimalikeks lennusihtpunktideks.

„Praegu, mil oleme arenguetapis, kus bussiliiklusest on mitu sammu edasi astutud, võiks lennuliiklus olla üks võimalusi, kus saaksime kiirelt liikuda erinevatesse Eesti otstesse, Skandinaaviasse või miks mitte mõnda lennujaama, kust on võimalik üle maailma lennata,“ tutvustas Kalle Laanet oma seminaril käsitlusele tulevat teemat.

Samas teemaplokis astuvad kuulajate ette ka Ruhnu vallavanem Andre Nõu, kes kõneleb lennujaama rollist väikesaarte jaoks, tuues näiteid meilt ja mujalt, ning Tartu linnapea Urmas Klaas, kelle teemaks Helsingi-Tartu lennuliikluse senised mõjud äritegevusele ja turismile. Tallinna lennujaama juhatuse liige Einari Bambus räägib aga näiteks regionaallennujaamade investeerimisplaanidest.

Seminaril osalevad ka Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk ning abivallavanem Kristiina Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles