Improlaager kutsub kuursaali kontserdile

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Foto: Erakogu

Kevadistele kõhklustele vaatamata on 11. Saaremaa improlaager siiski teoks saanud ja noored muusikud ootavad homme õhtupoolikul kõiki huvilisi taas Kuressaare kõlakoja kontserdile, kus esitatakse laagris õpitud kava.

“Harjutame noortega kuulmise järgi mängimist, ansambli kommunikatsiooni ja anname improvisatsiooni algteadmisi,” rääkis laagri üks korraldajaid Matis Männa. Ta lisas, et tänavuse laagri idee on pillide mitmekesisus ja soov kokku viia sellised rütmimuusika instrumendid nagu kitarr, basskitarr, klaver ja löökriistad viiuli, vioola, tšello, oboe, trombooni, trompeti ja saksofoniga.

Tihtipeale on laagris kaasa löönud ka taani ja ameerika muusikud, kuid sel aastal töötavad 34 õpilasega ainult kohalikud juhendajad Andre Maaker, Kirke Karja, Pille-Rite Rei ja Raimond Mägi. 

“Seltskond on meil väike, seetõttu julgesime maikuus laagri välja kuulutada,” märkis Männa, kelle sõnul oli laste ja lapsevanemate huvi üllatavalt suur.

Töö käib kolmes vanuserühmas. 10–12-aastaseid juhendavad Pille-Rite Rei ja Raimond Mägi, 13–14-aastaseid Andre Maaker ja kõige vanemaid Kirke Karja. 

Kolmepäevase laagri võtab kokku reedel kell 17 Kuressaare kõlakojas algav kontsert, kus tulevad esitamisele laagris selgeks õpitud palad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles