Tuulikute turniiril võtab mõõtu Saaremaa maletajate koorekiht

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VÄRSKELT GRAVEERITUD: Eile sai Ülo Tuulik kätte turniiri auhinnakarikad.
VÄRSKELT GRAVEERITUD: Eile sai Ülo Tuulik kätte turniiri auhinnakarikad. Foto: MERIT LEHTSALU

Pühapäeval, 2. augustil saab Abruka saarel juba üheksandat korda teoks maleturniir vendade Tuulikute karikatele, kus osaleb kogu Saaremaa maleparemik.

Võistluse korralduse ja kostituse eest hoolitsev Ülo Tuulik ütles, et tänavu nooremaid maletajaid laua taga ei ole ja mõõtu võtavad üksnes kogenud mängijad. Traditsiooniliselt osaleb kuni neliteist maletajat, kelle tarbeks on Abruka muuseumis üles seatud seitse mängulauda. 

Lisaks alaliselt kohapeal tegutsevatele mängijatele löövad kaasa vennad Indrek ja Andres Kuusk, samuti Marko Siil ning Ergo Beek. Varasematel aegadel Abrukal võistelnud koloriitsematest maletajatest nimetas Tuulik ära suurmeister Tatjana Fomina, kes on turniiri kahel korral ka võitnud.

Korraldaja istub ise samuti laua taha, kuid ütles, et näeb oma tulemust pigem pingerea keskel või teises pooles. “Nagu olümpialgi öeldakse – peamine on osavõtt,” muigas ta.

Välkmaleturniiril kohtuvad kõik võistlejad omavahel kaks korda, suured võidukarikad lähevad kolmele paremale, väiksemad aga neile, kes platseeruvad kohtadele neli kuni kuus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles