Ettevaatusabinõuna moodustatakse taas kriisistaap

Saarte Hääl
Copy
Koroonaviirus
Koroonaviirus Foto: Tairo Lutter

Tulenevalt Saaremaal antud positiivsest COVID-19 analüüsist toimus täna, 9. augustil Saaremaa vallavalitsuses koosolek, et arutada hetkeolukorda ja viiruse leviku tõkestamist ennetavaid meetmeid.

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk märkis, et vallavanema käskkirja alusel moodustatakse uuesti kriisistaap.

„Hetkel ei ole kriisistaabi regulaarne kogunemine vajalik, kuid parema valmisoleku huvides kinnitame staabi koosseisu, et vajadusel kiired otsused kohe töösse saaksid,“ selgitas Tuisk.

Koosolekul saadi ülevaade positiivse analüüsi andnud isiku liikumisest ning ka kinnitus selle kohta, et nii nakatunu ise kui ka kõik tema kontaktsed peavad kinni eneseisolatsioonist.

Mikk Tuisk tõdes, et ehkki olukord on rahulik, tuleb kõigil olla jätkuvalt ettevaatlik ja pidada kinni üldlevinud soovitustest, vastutades nii enda kui ka lähedaste tervise eest.

Arutati ka küsimust, kas ennetavalt oleks vaja kehtestada mingeid täiendavaid piiranguid või ettevaatusabinõusid. Arutelus jäi kõlama, et meelelahutusasutused ja ürituste korraldajad mõistavad oma tegevusega seotud riske ning selles osas ei ole täiendavaid piiranguid praegu vaja – küll aga peavad omapoolset vastustust mõistma inimesed, kes neid asutusi ja üritusi väisavad.

Abivallavanem Helle Kahm sõnas, et valla lasteaedadele saadeti möödunud nädalal palve mõelda läbi, kuidas igapäevases töökorralduses viiruse leviku tõkestamist kõige paremini tagada.

„Üheks selliseks meetmeks on kindlasti lapse üleandmine lasteaia õuealal. Viiruse leviku saame ära hoida üheskoos, et vältida piiranguid haridusasutuste lahtiolekus,“ toonitas Kahm.

Algaval nädalal arutatakse neidsamu teemasid ka koolijuhtidega, kuidas töö lasteasutustes saaks edaspidi toimuda tavapärases rütmis.

Lisaks avaldati koosolekul toetust ettepanekule, et augusti lõpuni jätkaks Virtsu-Kuivastu liinil kolmas parvlaev, sest seegi võimaldab inimeste hajutatult liiklemist.

Lähiajal allkirjastab vallavanem Mikk Tuisk kriisistaabi moodustamise käskkirja, aga kui olukord püsib Saaremaal stabiilsena, staap füüsiliselt ei kogune.

Küll aga arutatakse COVID-19 levikuga seonduvat igal teisipäeval vallavalitsuse nõupidamise päevakorras.

Viimase ööpäevaga pole Saaremaale uusi diagnoositud koroonaviiruse juhtumeid lisandunud. Rahvastikuregistri andmete järgi laekus 3 positiivset testi tulemust Tartumaale (kõk 3 Tartu linna).

Üks ööpäeva jooksul tuvastatud Tartu juhtum on seotud ööklubiga Shooters, ühel juhul nakatus viirusesse haige lähikontaktne ning ühel juhul on nakatumise allikas selgitamisel. Üks Tartu positiivse testitulemuse saanu on Tartu ülikooli kliinikumi töötaja.

Harjumaale lisandus kaks uut positiivset testitulemust, mõlemad nakatunud on rahvastikuregistri andmetel tallinlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles