Haavatud kaitseväelased on Saaremaal suvelaagris

Karoliina Tammel
Copy
Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Eile võtsid vigastatud kaitseväelased omavahel mõõtu golfiplatsil. Oli näha, et golf ei ole meestele sugugi võõras mäng, löögid tulid välja kui professionaalidel. 

Toetuse väejuhatuses teeniv relvatehnik Egert peab end siiski ainult harrastajaks. "Haavatud kaitseväelaste suvelaagris olen käinud enamikul aastatel. Eelmine aasta olin aga Malis missioonil ja siis ei saanud osa võtta," rääkis mees. 

2007. aastal oli Egert missioonil Afganistanis, kus ta vigastada sai. Suvine kaitseväelaste kokkusaamine on Egerti arvates suurepärane. "Laager on tore ja ilm hea!" kiitis ta. 

Kaitseväelaste suvelaager on end sisse seadnud küll Orissaares, ent liigutakse ringi mööda kogu Saaremaad. Veebel Margus Hoopi sõnul sai paljude haavatud kaitseväelaste golfitee alguse paar aastat tagasi just Saare Golfist. 

"Saaremaal oleme olnud juba 2017. aastast igal suvel augusti alguses. Üks päev on meil alati ette nähtud golfi mängimiseks," selgitas Hoop. 

Lisaks golfile mängivad kaitseväelased nädala jooksul istevõrkpalli, sõidavad ratta ja käsirattaga, heidavad ketast, teevad jõusaalitrenni ja kergejõustikku. "Väikse vahepalana saame Orissaares kohalike ettevõtjate abiga õhtuti ka SUP-i laudadega mere peal sõita," lisas veebel. 

Haavatud kaitseväelasi on Saaremaale tulnud igalt poolt üle Eesti. Siin on inimesi, kellel on traumad, amputatsioonid, neuroloogilised tervisehädad või vigastused, mis on saadud välismissioonide käigus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles