AASTA ÕPETAJAD 2020 Saaremaa tunnustab haridusjuhte

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Pikaajalise tulemusliku töö ja kauaaegse haridusasutuse juhtimise eest pälvib Haridus- ja Teadusministeeriumi tänukirja septembrist pensionile suunduv Kuressaare Tuulte Roosi Lasteaia direktor Helle Karu.
Pikaajalise tulemusliku töö ja kauaaegse haridusasutuse juhtimise eest pälvib Haridus- ja Teadusministeeriumi tänukirja septembrist pensionile suunduv Kuressaare Tuulte Roosi Lasteaia direktor Helle Karu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saare maakonnas esitati Aasta õpetaja valimistele nominente 21 kaheksas erinevas kategoorias. Tunnustused antakse Saaremaa vallavalitsuse haridusnõuniku Meelis Kaubi sõnul üle homme maakonna hariduskonverentsil.

Lasteaiaõpetaja nominentideks on Kätri Pukk, Vilve Aavik-Vadi Pargi lasteaiast ja Sinaida Koppel Tuulte-Roosi lasteaiast.

Saare maakonna Aasta lasteaiaõpetajaks 2020 osutus valituks Sinaida Koppel, kes on professionaalne, pühendunud, loov ja hooliv, võitnud nii kolleegide kui perede südamed.

Klassiõpetaja nominentideks esitati Katrin Õitspuu, Tiia Kuris Leisi Koolist, Lelet Aavik-Part KGst, Mariliis Oder Salme Põhikoolist.

Aasta klassiõpetajaks 2020  osutus valituks Lelet Aavik-Part, kes on silma paistnud energilise, innovaatilise ja koostööalti õpetajana ning olnud algatajaks paljudele põnevatele ja uuenduslikele ettevõtmistele.

Klassijuhataja nominendid on Bret Baas Kuressaare Ametikoolist ja Külli Mänd KGst.

Aasta klassijuhataja 2020 on Bret Paas, kes on uhke oma ameti üle ja armastab seda mida teeb ja oma avatud olekuga, positiivsuse, hea suhtlemisoskuse, huumorimeele, aktiivse eluviisiga eeskujuks nii õpilastele kui kolleegidele.

Põhikooli aineõpetaja nominentideks esitati Tiia Kuris ja Tiina Oks Leisi Koolist, Janno Tuulik Lümanda Põhikoolist, Reeli-Alli Kaesvelt SÜGst, Kristiina Lindmets Kahtla LPKst ja Luule Lahe Kuressaare VKst.

Aasta põhikooli aineõpetaja 2020  on Janno Tuulik, kes on tõeline „maa sool“, innustades isikliku eeskuju, rahulikkuse ja huumorimeelega  kõiki elukestvalt õppima, tulevikku vaadates väärtustab kodukohta, keskkonnahoidu, inimlikkust.

Huvialaõpetaja nominenditeks on Kairit Levit Orissaare muusikakoolist ja Kersti Truverk SÜGst.

Aasta huvialaõpetaja 2020  on Kersti Truverk, kes on põhjuseks, miks Saaremaa noorte rahvatantsurühmades on silmapaistvalt säravad ja õnnelikud noored, kes on uhked oma saavutuste üle.

Kutseõpetaja nominendid on Elle Mäe ja Jane Mägi Kuressaare Ametikoolist.

Aasta kutseõpetaja 2020  on Jane Mägi, kes on nii Kuressaare Ametikooli kui Eesti kutsehariduse ettevõtlusõppe arendaja, kelle panuseks on kutsehariduse uue ettevõtlusõppe metoodika ja materjalide loomine, õpetajate koolitamine ning mentorina toetamine.

Õppeasutuse juht kategoorias esitati üks nominent Pargi lasteaiast ning Aasta õppeasutuse juht 2020 on Külli Poom, kes õppejuhina on huvitatud Pargi lasteaia hea maine kujundamisest ja selle hoidmisest ning soovib leida laste arendamiseks ja individuaalsusega arvestamiseks parimaid meetodeid.

Haridus sõber kategoorias esitati samuti üks nominet Pargi lasteaiast ja Aasta hariduse sõber 2020 on Vilve Aavik-Vadi, kes energiline, kaasahaarav, kastist välja mõtlev on vaid üksikud märksõnad, millega saab iseloomustada aasta hariduse sõpra.

Kõik Aasta õpetajad saavad kutse ka üleriigilisele Aasta Õpetaja Galale.

Pikaajalise tulemusliku töö ja kauaaegse haridusasutuse juhtimise eest pälvivad Haridus- ja Teadusministeeriumi tänukirjad Saaremaa Ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro ja Kuressaare Tuulte Roosi Lasteaia direktor Helle Karu.

Saaremaa valla tänukirjad antakse üle kauaaegse tulemusliku lasteaia juhtimise eest Kuressaare Rohu Lasteaia direktorile Anne Maripuule ja Salme Lasteaia direktorile Maret Seemanile.

Ära märkimist väärivad ka kaks koolijuhti. 15 aastat koolijuhina täitus Kaali Kooli direktoril Kristine Järsul (Järsk) ja 10 aastat Orissaare Gümnaasiumi direktoril Marjana Priil (Prii).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles