Tänaku legendaarse autoukse eest pakuti 3100 eurot

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Erakogu

Ajaloolise WRC Rally Estonia 2020 eel pani vähiravifond Kingitud Elu heategevuslikule oksjonile maailmameistri Ott Tänaku ralliauto ukse.

„Rallisuveniir“ pärineb legendaarselt Ford Fiesta WRC autolt, millega Tänak ja ta toonane kaardilugeja Raigo Mõlder kihutasid 2015. aasta märtsis Mehhiko MM-rallil teelt välja, rullusid üle katuse ning lõpetasid järves, kuhu auto uppus.

Uksel on ka mõlema kangelase autogrammid. M-Spordi meeskond müüs ukse eBay kaudu ja see jõudis Oti kodukanti Saaremaale. Siit pärit 20-aastane rallisõitja Robert Virves, kelle vend eksklusiivse mõlkis ukse endale sai, annetas selle edasi vähihaigete toetuseks.

Kokkuleppel Virvesega laekub pool oksjoni võidusummast vähiravifondi ning teine pool aitab täita Virvese enda suurt unistust osaleda esmakordselt Eestis toimuval MM etapil juunioride arvestuses. Seni on ta koos kaardilugeja Sander Pruuliga osalenud vaid Eesti ja Läti meistrivõistlustel.

Ukse alghind oli 50 eurot ning lõpuks käidi selle eest välja 3100 eurot. Suurima pakkumuse esitas oksjonil rallifänn Meelis Aabna. „Loodame, et saame Meelisega peatselt kontakti ja ta oma võidu ka lunastab,“ oli vähiravifondi juht Toivo Tänavsuu lootusrikas. „Vastavalt kokkuleppele laekub 50 protsenti summast vähiravifondi ja teine 50 protsenti läheb Robert Virvesele.“

Virves ise oli tulemusega väga rahul. „Praegusel ajal on see abiks kindlasti,“ rõõmustas noor rallisõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles