Foto- ja videograaf Mart Vares keeldub väikselt unistamast

Kristina Õun
, Reporter
Copy
LEMSALU KAADRISSE: Mart Vares on teinud koostööd enamike Eesti muusikutega. Samuti oli tema osav käsi mängus Liis
Lemsalu kõige värskema muusikavideo “Halb või hea” loomisel.
LEMSALU KAADRISSE: Mart Vares on teinud koostööd enamike Eesti muusikutega. Samuti oli tema osav käsi mängus Liis Lemsalu kõige värskema muusikavideo “Halb või hea” loomisel. Foto: Saarte Hääl / erakogu

Saarlane Mart Vares on mees, kelle nimi on Eesti muusikutele hästi tuttav. Ta on see, keda me tihtipeale eneselegi teadmata näiteks muusikavideote kaudu näeme. Kuigi kaamera ees võib olla mõni staar, on just Mart see, kes hoiab seda kaamerat käes ja libistab seda üle õigete nurkade nii, et tulemuselt on raske pilku pöörata.

Fotograafia ja visuaalne keel hakkasid Mart Varest huvitama tänu isa ja venna eeskujule, kes mõlemad olid pildistamisest innustunud. "Mäletan oma esimest fotokaamerat. See oli filmilindiga. Tundub küll hirmus iidne ja praeguste võimaluste kõrval kohati naeruväärne, aga tegelikult sai sellega pildistades väga hästi fotograafiat tundma õppida. Ei ole nii, et klõpsutad ja katsetad nii kaua, kuni soovitud kaadri kätte saad. Ühe klõpsu teedki ainult üks kord," meenutab Mart oma esimesi katsetusi.

Mart Vares
Mart Vares Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles