Kriisikomisjon otsib koos koroonahaigetega sama bussiga Saaremaale reisinuid (2)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kuressaare bussijaam
Kuressaare bussijaam Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa kriisikomisjon palub läinud neljapäeval, 27. augustil Tallinnast Kuressaarde bussiga sõitnud inimestel jälgida oma tervist.

Täna lisandus Saaremaale kaks positiivset koroonaviiruse testitulemust. Terviseameti andmetel said haigusjuhud alguse lähikontaktist väljaspool Saaremaad elava pereliikmega. Positiivse testi andnud inimesed sõitsid Saaremaale 27. augustil Tallinnast kell 11.45 väljunud Lux Expressi bussiga.

Saaremaa kriisikomisjon palub kõigil reisijatel, kes viibisid sel kuupäeval marsruudil Tallinn–Kuressaare sõitnud bussis, jälgida tähelepanelikult oma tervist ja esimesel kahtlusel helistada perearstile. Lisaks kahele nakatunud inimesele viibivad bussijuht ja kolm lähikontaktset inimest praegu eneseisolatsioonis.

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk tuletab meelde vastutustustundliku käitumise olulisust: „Iga inimene võib saada COVID-19 viiruse ja igaüks võib seda enda teadmata ka levitada, seetõttu peame olema ise hoolikad ning käituma vastutustundlikult.“

Endiselt on väga oluline pesta hoolikalt käsi, vältida rahvarohkeid kohti, hoida teiste inimestega distantsi ja liikuda hajutatult ning kanda avalikes ruumides (poed, apteegid, meditsiiniasutused, ühistransport) kaitsemaski. Haigestudes tuleb kindlasti jääda kohe koju ja helistada oma perearstile.

Infot koroonaviiruse kohta saab infotelefonilt 1247 ning veebilehelt kriis.ee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles