Illiku laiule rajatakse avalik rand

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
ORISSAARE ELANIK Aare Püüa rõõmustab, et kodukant saab korraliku ranna.
ORISSAARE ELANIK Aare Püüa rõõmustab, et kodukant saab korraliku ranna. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Illiku laiul algavad sel kuul süvendustööd, mille tulemusel saab Orissaare endale tulevikus avaliku ranna. 

MTÜ Perekond Piidivabrik juhatuse liige Paap Uspenski ütles, et praegune Titerand Illiku põhjaküljel on avatud tuultele ja lainetele ning seetõttu ei püsi seal liiv ega ole see ka looduslikult kõige sobivam koht lastele ujumiseks. Umbes 90 meetri pikkune uus rannaala tuleb valla maale, Sadama tn 10 kinnistule ja on mõeldud kasutamiseks kõikidele soovijatele.

Eelseisvate süvendustööde käigus eemaldatakse 600 kuupmeetrit orgaanilist setet ja pilliroogu ning luuakse rannajoon. Kuna alale jooksis kunagi Orissaare reovesi, siis võivad süvendustööd põhjustada nädala-paari vältel ebameeldivat lõhna. Tööde rahastamiseks eraldas Saaremaa vald 2019. aasta kaasavast eelarvest 10 592 eurot.    

Foto: Saarte Hääl

Uspenski sõnul plaanitakse edaspidi taastada ka vee liikumine läbi Sadama tänava ehk teha süvendustöid kogu Illiku laiu ümber ning lisada rohkem truupe Sadama tänava alla. Kogu projekti lõpptähtaega on raske ennustada, kuid kindlasti võib silmnähtavat arengut märgata juba lähiajal. 

Illiku laiu uue rannaala rajamine on Saaremaa valla 2019. a kaasavast eelarvest toetust saanud projektidest ainus, mis on ikka veel ellu viimata. Projekti tähtaeg nihkus arvestatavatel põhjustel mitu korda edasi, ent loodetavasti saab kavandatu nüüd teoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles