Malefestivali võit läks Saksamaale

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy

Laupäeval ja pühapäeval Kuressaares mängitud Saaremaa I Malefestivali kiirturniiri võitjaks tuli suurmeister Daniel Friedman (Saksamaa), kes edestas poole punktiga suurmeister Nikita Meshkovsi (Läti). Kolmas koht läks Leedu 19-aastasele suurmeistrile Paulius Pultinevicusele, kellel oli lätlasest omakorda pool punkti vähem. 

Viimasesse 11. vooru läksid Friedman ja Meshkovs võrdsete punktidega, viiki oli jäänud ka meeste omavaheline kohtumine. Fridman suutis suurmeister Kaido Külaotsa (Eesti) vastu saada võit, lätlane Meshkovs pidi kaasmaalse Tom Kantansi vastu leppima viigiga. 

Turniiri võitja sõnul tõstis viimane voor pinge lakke, kuid õnneks lahenes olukord tema kasuks. Kaotusteta turniiri läbinud Fridmani sõnul oli vastane punkti võrra maas ning pidi minema võidule, mistõttu ei proovinudki keegi viigile minna. 

Naiste arvestuses oli parim 13. koha saanud Mai Narva.  Parimaks eestlaseks tõusis viimase vooruga 18-aastane tallinlane Kirill Chukavin. Saaremaa mängijatest oli edukaim välkturniiri võitnud, kuid kiirmales 12. kohaga lõpetanud Jaan Ehlvest. 

Kokku oli kahel päeval laudade taga 69 mängijat. 

Saarlasest maletaja Aivar Sõrm ütles, et taolise ürituse korraldamine on suur asi. "Ma ise polnud näiteks kunagi suurmeistriga mänginud, nüüd sain ühe viigigi," naeris Sõrm mis juhtub siis, kui tippmale koju kätte tuuakse. 

Suurmeister Daniel Fridman kiitis Spaa Hotellis Rüütli mängitud Saaremaa turniiri korraldust ning ütles, et tuleb võimaluse korral hea meelega tagasi. 

Maletajate nimel lõputseremoonial sõna võtnud Kaido Külaotsa tuleb praegusel ajal olla tänulik iga võimaluse eest maleturniiril osaleda. Külaotsa sõnul oli Saaremaa turniir suurepärastel korraldatud ning loodetavasti see ka jätkub.

Turniiri peakorraldaja Urmas Randma sõnul läks kolm päeva kestnud turniir vaatamata koroonast tingitud olukorrale igati korda ning lubas, et korraldab Malefestivali ka järgmisel aastal. 

Saaremaa I Malefestivalil toimus neljapäeval Jaan Ehlvesti simultaan, reedel välkturiniir ning laupäeval ja pühapäeval kiirturniir. Lisaks andis peakorraldaja Urmas Randma simultaani lastele ning peeti ka viie osavõtjaga lasteturniir. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles