Riigikohus võttis Jaan Palu süüasja arutusele

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
JAAN PALU 30. oktoobril Kuressaare kohtumajas peetud avaistungil.
JAAN PALU 30. oktoobril Kuressaare kohtumajas peetud avaistungil. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kas Jaan Palule jääb Sulev Kallavuse tapmise ja muude kuritegude eest karistuseks 15 või 13 aastat vangistust, otsustab riigikohus. Pärnu maakohtus sai Jaan Palu (35) tapmise, eluohtliku pussitamise, padrunite ja narkoainete GHB ja metamfetamiini omamise eest karistuseks 15 aastat, Tallinna ringkonnakohus vähendas seda juunis kahe aasta võrra. 

Palu kaitsja Sandra Sepp otsust riigikohtusse viia ei soovinud, küll aga polnud rahul riiklik süüdistaja. Lisaks ringkonnaprokurör Rainer Amurile kaebas juuli keskel ringkonnakohtu otsuse edasi kannatanu esindaja vandeadvokaat Kersti Põld. 

Eelmisel nädalal avaldas riigikohus mõlema kaebuse kohta menetlusse võtmise määruse. Millal riigikohus oma otsuse langetab, ei ole teada.

Jaan Palu viibib vahi all alates 8. detsembrist 2018. Eelmisel ööl oli ta tapnud Kuressaare kesklinnas oma sünnipäeva tähistanud Sulev Kallavuse. Veidi varem oli ta korduvalt ja eluohtlikult pussitanud pidutsejat Kuressaare Vanalinna lokaali ees. 

Lisaks 15-aastasele vanglakaristusele mõistis kohus Palult välja kokku üle 64 000 euro kannatanutele, kaitsjatele ja menetluskuludena riigi kasuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles