Volikogu komisjon peab toetust uutele arstidele vajalikuks

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Euro.
Euro. Foto: unsplash.com/Tom Barrett

Saaremaa vallavolikogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjon toetab eelnõud, mille järgi toetaks vald Saaremaal tööle asuvat pere- või eriarsti 25 000 euroga.  

Komisjoni esimehe Tiina Luksi sõnul aitaks toetus leevendada meedikute nappust Saaremaal. Eelnõu autori, vallavolikogu liikme Andres Tinno hinnangul võimaldaks 25 000 euro suurune toetus uuel perearstil investeeringuna avada oma praksise või eriarstil tasuda eluasemelaenu omaosaluse sissemakse. 

Eelnõu järgi saaks vallalt toetust taotleda Kuressaare haiglas tööle asuv eriarst ja vallas nimistuga tööd alustav perearst. Kui eelnõu järgi saaks spetsialist toetust taotleda kolme kuu jooksul pärast tööle asumist, siis komisjoni ettepanekul pikeneks see aeg 12 kuuni. Toetust hakataks kord aastas maksma kuni kahele taotlejale.

Toetuse saaja kohustuks pärast toetuse saamist töötama Saaremaa vallas perearstina või SA Kuressaare Haigla eriarstina viis aastat. Kui ta lõpetaks varem, tuleks tal toetus tagasi maksta. 

Kui eelnõu järgi oli tagasimaksmise tähtajaks märgitud kaks aastat, siis sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni hinnangul võiks see aeg olla pikem – kolm aastat. 

Komisjoni esimehe Tiina Luksi sõnul arutab volikogu eelnõud veel sel kuul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles