Teine pensionisammas lasti vabaks (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Luminor Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani
Luminor Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani Foto: Luminor

Riigikohus otsustas eile, et pensionireform ei ole põhiseadusega vastuolus ja sellega võib jätkata. 

Häältega 12 : 7 ei nõustunud riigikohus seega presidendi taotlusega tunnistada valitsuse plaan põhiseadus- vastaseks. II pensionisambasse kogunenud sääste saab igaüks hakata vabalt välja võtma järgmisel aastal.

Luminori Baltikumi pensioniüksuse saarlasest juht Rasmus Pikkani ütles, et inimeste edasises käitumises saab suur roll olema ühiskondlikul diskussioonil. 

"Saab näha, kas peale jääb arusaam, et Eestis on igaühel pensionipõlves toimetulek tema isiklik vastutus ning seda vastutust võetakse ka kanda, või jääb peale ihalus suurendada hoopis oma praegust heaolu ja võtta pensionisäästud kohesesse tarbimisse," rääkis Pikkani. 

Praegu on uuringud näidanud, et kummagi mõtteviisi pooldajaid on üsna võrdselt. 

Finantsilise sõltuvuse ühe eestkõnelejana tuntust kogunud saarlasest investor Taavi Ilves ütles eile, et ei teagi veel täpselt, kuidas ta käitub. Ilmselt võtab ta raha välja, maksab 20% tulumaksu ja investeerib mõnda indeksfondi edasi või liigutab selle raha oma pensionikontole.

"Aga ma kardan, et keskmine inimene võtab selle raha tarbimisse," lisas Ilves.

Kuressaare politseis küberkuritegude uurimisega tegelev Priit Sepp ütles, et uuest aastast on kardetavasti oodata investeerimisega seotud kelmuste kasvu. Politsei on tema sõnul seda teemat arutanud ning selleks juba valmistunud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles