Kalandusfondist admirali monumendile raha ei saa (2)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Euro/raha.
Euro/raha. Foto: unsplash.com

Saarte Kalandus ei rahasta admiral Bellingshauseni mälestusmärgi projekti, millele Saaremaa vallavalitsus küsis toetust 26 820,72 eurot.

Projekt “Saare maakonna merelise pärandkultuuri väärtustamine – maadeavastaja F. G. von Bellingshauseni mälestuse jäädvustamine” sai Saaremaa kalanduspiirkonna projektitoetuste tänavuses taotlusvoorus 1,88 punkti, mis jäi alla miinimumi (2,0), ja hindamiskomisjon seetõttu selle rahastamise ettepanekut ei tee.

Komisjon märkis, et baltisaksa päritolu Vene admiralile, kes küll on sündinud Saaremaal, mälestusmärgi püstitamise seos Saarte Kalanduse arengustrateegia tegeliku visiooni ja eesmärgiga on küsitav. Projekt on sisuliselt küll väga hästi kirjutatud aga selle elluviimise vajadus kalandusfondi toetuse vahenditest ei ole põhjendatud.

Hindajad leidsid ka, et mälestusmärk on suunatud suuremale hulgale ajaloo- ja kultuurihuvilistele inimestele, otsene seos kalandusega sellel puudub ja pigem on tegu turismivaldkonna objektiga. Kalanduse ja merendusega seotud kultuuripärandi säilitamisele ja edendamisele aitab projekt kaasa pigem vähesel määral, samuti on raske hinnata selle tegelikku jätkusuutlikkust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles