Saaremaa aasta naiskodukaitsja on Aire Kurs

Kristina Õun
, Reporter
Copy
AASTA NAISKODUKAITSJA: Leisi jaoskonna esinaine Aire Kurs sai aasta naiskodukaitsja tiitliga pärjatud esmaspäeval Kaitseliidu Saaremaa maleva uue maja avamisel.
AASTA NAISKODUKAITSJA: Leisi jaoskonna esinaine Aire Kurs sai aasta naiskodukaitsja tiitliga pärjatud esmaspäeval Kaitseliidu Saaremaa maleva uue maja avamisel. Foto: Kadri Paomees

Esmaspäeval kuulutati välja Saaremaa aasta naiskodukaitsja, kelleks tänavu valiti kõige noorema ehk Leisi jaoskonna esinaine Aire Kurs.

Aire Kurs on südamega naiskodukaitsja, kes on noore Leisi jaoskonna suurepäraselt toimima pannud ning loonud tiheda koostöövõrgustiku kogukonna, kohalike kaitseliitlaste ja kodutütardega, kirjutas Pihtla jaoskonna juht Eve Tuisk naiskodukaitse kodulehel.

“24. märtsil 2015 võeti mind vastu naiskodukaitse Saaremaa ringkonna tegevliikmeks. Huvi oli ammu, aga avalduse täitsin ära tänu Pihtla jaoskonna infopäevale Leisis. Tütar on kodutütar ja poeg noorkotkas, onupoeg oma pojaga on Kaitseliidu liikmed. Nende tegevust jälgides tahtsin ka ise osaleda,” rääkis Aire 2018. aasta jaanuaris antud intervjuus.

Saaremaa 2020. aasta naiskodukaitsjat tunnustati pidulikult esmaspäeval Kaitseliidu Saaremaa maleva värskelt avatud majas.

Naiskodukaitse ettevõtmistes lööb Aire kaasa nii jaoskonna kui ka ringkonna tasandil. “Ta teeb seda igal võimalusel ja kui näiteks ise kohale minna ei saa, panustab eeltöös, tehes näiteks õppuste jaoks söögid. Aire inspireerib oma jaoskonna naisi sporti tegema, osalema erinevates naiskodukaitse tegevustes, samas jäädvustama ja jagama oma tegemisi ka teistega. See on oluline ajaloo jäädvustamise seisukohast, et võimalikult paljudest tegemistest märk maha jääks – seda nii sõnas kui ka pildis,” iseloomustas teda Eve Tuisk.

Saaremaa ringkonna esinaise Mare Kirri sõnul on Aire hingega naiskodukaitsja, kes leiab alati võimaluse panustamiseks ning eriti suurt kiitust pälvivad Aire tehtud maitsvad toidud. “Aire on ka suur ajaloohuviline ja koostöös jaoskonna liikmetega kogutakse ennesõjaaegset ajalugu. Samuti jäädvustatakse tublisti tulevastele põlvedele praegust ajalugu,” rääkis Kirr. 

Ta lisas, et Aire kasutab alati võimalust, kui on vähegi võimalik midagi õppida ning jagab saadud teadmisi oma jaoskonna naistele ega ütle keerulistes olukordades ei, vaid otsib lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles