TOIT Kõrvits – laia haardega äge köögivili

Kristina Õun
, Reporter
Copy
SUPPI JA PIRUKAT: Grand Rose´i restorani peakoka Kristjan Koppeli sõnul saab kõrvitsast sadat sorti sööki.
SUPPI JA PIRUKAT: Grand Rose´i restorani peakoka Kristjan Koppeli sõnul saab kõrvitsast sadat sorti sööki. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sügisega saabub kätte ka kõrvitsate aeg ning võimalusi seda suurepärast vilja oma toidulaua rikastamiseks kasutada on palju. Kõrvitsast saab teha nii soolaseid kui ka magusaid roogasid ja katsetamisel on piiriks vaid fantaasia.

Kristjan Koppel, Grand Rose´i restorani peakokk, ütleb, et igal sügisel on kindlasti paljud meist olnud kimpus küsimusega: mida ma nüüd teen selle suure kõrvitsa või kõigi nende kõrvitsatega? Juba ühest korralikust kõrvitsast annab valmistada mitmeid erinevaid toite, kasutada seda nii soolaste kui ka magusroogade valmistamisel. 

Pealegi annab kõrvits meile palju vitamiine, näiteks karotiini leidub kõrvitsas isegi rohkem kui porgandis. Samuti võib kõrvitsaga maiustada ilma igasuguste südametunnistuspiinadeta, sest tegu on tõelise dieettoiduga, mis sisaldab erakordselt vähe kaloreid. Tähelepanuta ei tasu jätta ka kõrvitsaseemneid, need on tervisele väga kasulikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles