Tori abajasse plaanitakse salapäraseid ujuvmaju (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Tori abajas
Tori abajas Foto: Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsuse, arendaja ja muinsuskaitseameti vahel käib kirjavahetus Tori abajasse ujuvmajade paigaldamise üle. Millega täpselt tegu on, keegi selgitama ei soostu. 

Muinsuskaitseamet andis hiljuti loa Kuressaare jahisadamasse ujuvmajade paigutamiseks. Nende hinnangul sobiksid majad vasakpoolse muuli lähedusse ning need ei tohi sulgeda Kuressaare vanalinnale avanevaid vaateid, kuigi GOSPA esimeselt korruselt avanevat vaadet need mõjutavat. 

Millistest ujuvmajadest jutt käib, keegi täpsemalt ei räägi. 

Loa andnud muinsuskaitseamet suunas Saarte Hääle täpsema info saamiseks vallavalitsusse. Vallaarhitekt Mark Grimitliht märkis vaid, et tegemist on kohtadega, kus saab puhata ja ööbida. Eskiise soovitas ta küsida arendajalt. Indrek Tarto, kes dokumentide järgi on projekti eestvedaja, ütles, et ootab ära vallavalitsuse seisukoha, mis pidi tulema eilselt valitsuse istungilt. Seejärel lubas ta loodetavasti kommenteerida. 

Paraku lükkas vallavalitsus eile teema edasi, kuna vallavanem Mikk Tuisu sõnul on vaja menetlusprotsessi selgitada. Näiteks on lahtine küsimus, kas ujuvmajad vajavad planeeringut. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles