Kuressaare haigla jagab juhiseid pühade ajaks

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Kuressaare haigla
Kuressaare haigla Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare haigla tuletab sotsiaalmeedias meelde, kuidas käituda pühade ajal juhul, kui viirus hakkab kimbutama. Haigla rõhutab, et kergemate haigusnähtude korral tuleb säilitada rahu ning püsida kodus ja ennast ravida.

Kergete sümptomite korral tuleks hoiduda EMO-sse tormamisest või kiirabi kutsumisest juhul, kui selleks ei ole näidustust, et meedikud saaksid reageerida juhtumitele, kus abi osutamine on vältimatu, kirjutab haigla oma postituses.

Soovitav on enne pühi üle vaadata oma koduapteegi varud, veendumaks, et seal on olemas esmavajalikud ravimid, nagu palavikualandajad, valuvaigistid, nohu- ja köharohud, aga samuti inimesele väljakirjutatud retseptiravimid.

“Kõige tähtsam sõnum: kui oled tõbine, püsi kodus! Säilita rahu ning ravi sümptomeid nagu ikka külmetusnähtude korral. Palavik, nohu, köha saavad kenasti ka koduste vahenditega leevendatud ning ravitud. Võtmesõnad on: palju sooja jooki, tervistavaid vitamiinismuutisid ja kosutavat und!” rõhutab haigla, lisades, et alati on võimalik konsulteerida ka perearsti nõuandeliiniga telefoninumbril 1220.

Kui sümptomid aga ei leevene ja inimese enesetunne muutub aina kehvemaks, tuleb pöörduda EMO-sse või kutsuda kiirabi.

COVID-19 testide võtmine pühade ajal 

  • 23. dets kl 8–10 koduvisiite ei toimu
  • 23. dets kl 8–9 Covid-19 analüüside võtmine Kuressaare haigla labori saatekirjaga
  • 27. dets kl 11–11.30 koduvisiite ei toimu
  • 28.–30. dets kl 8–10.30 toimuvad ka koduvisiidid
  • 31. dets kl 8–10 koduvisiite ei toimu
  • 3. jaan kl 11–11.30 koduvisiite ei toimu
  • 4. jaan jätkub töö endise graafiku alusel.
  • Pühapäeviti võetakse Kuressaare haigla ees asuvas telgis koroonaviiruse ninaneelu analüüse ainult sümptomitega inimesi ja lähikontaktseid perearsti, 1220 nõuandeliini või reisilt saabujate kordusproovi SYNLABi labori saatekirjaga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles