AASTA TERVISHOIUS ⟩ Aasta 2020 – suur väljakutse meedikutele ja sotsiaaltöö tegijaile

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
TÖÖD JAGUB: Osa Kuressaare toidupanga tiimist ehk Sirli Kundrats, Helle Piisk, Kati Mäekallas, Kristin Lauri ja Alur Õunpuu tööhoos. Püsivabatahtlikena aitavad toidupanka veel Elna Mitt, Terje Põldma, Toomas Häng, Gerda Raun, Dea Lonks, Väino Kald ja perekond Kaunis.
TÖÖD JAGUB: Osa Kuressaare toidupanga tiimist ehk Sirli Kundrats, Helle Piisk, Kati Mäekallas, Kristin Lauri ja Alur Õunpuu tööhoos. Püsivabatahtlikena aitavad toidupanka veel Elna Mitt, Terje Põldma, Toomas Häng, Gerda Raun, Dea Lonks, Väino Kald ja perekond Kaunis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Lõppev koroona-aasta pani proovile Saare maakonna tervishoiu- ja sotsiaalsüsteemi ning seal töötavad inimesed.

Kui hooajaliste viirushaiguste laine jõuab Saare maakonda tavaliselt paar-kolm nädalat hiljem kui Mandri-Eestisse, siis seekord sai just Saare maakonnast uue ja tundmatu koroonaviiruse kants Eestis. Pärast Milano ja Saaremaa võrkpalliklubi mänge Kuressaares ning naistepäeva-eelset Mullifestivali diagnoositi 11. märtsil kaks esimest koroonapositiivset. Iga päevaga lisandus aga aina uusi nakatunuid.

Haigestusid ka Kuressaare haigla töötajad. Juba kaks nädalat pärast esimeste nakkusjuhtude diagnoosimist oli Kuressaare haigla koroonaosakond patsiente täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles