Põlengus oma Muhu kodu kaotanud kunstnikke rõõmustab suur toetus

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
HÄVITAV LÕÕM: Päästjad likvideerisid põlengu kell 2.24. Suurema hoone eluruumide poolne ots sai tugevalt tule- ja veekahjustusi.
HÄVITAV LÕÕM: Päästjad likvideerisid põlengu kell 2.24. Suurema hoone eluruumide poolne ots sai tugevalt tule- ja veekahjustusi. Foto: Päästeamet

Kunstnikepaar Urmas ja Mari Viik asuvad toetajate abiga oma põlengus hävinud Muhu maakodu uuel aastal taastama. “Väga paljud inimesed on meid moraalselt toetanud, meie kodu taastamiseks raha annetanud ja oma abi pakkunud – suur tänu kõigile!” ütles Urmas Viik. 

Urmas Viik
Urmas Viik Foto: Irina Mägi

Suur osa appi tulnud inimestest on Viikide tuttavad, ent raha on annetanud ja oma abi pakkunud ka võhivõõrad inimesed.

Annetusi on kahe nädala jooksul kogunenud üle 30 000 euro. “Kogu maja üksnes selle raha eest üles ehitada ei anna, aga abiks on see summa kindlasti,” ütles Viik.  

Sõbrad-tuttavad on pakkunud Viikide aitamiseks nii oma tehnikat ja töövahendeid – näiteks traktoreid Muhus – kui ka oskusi. Samuti on paljud teada andnud, et on valmis kohapeale appi tulema. 

“Musklirammu esialgu veel vaja ei ole – kõigepealt tuleb töötada masinatega,” rääkis Viik. “Suve poole tuleb aga kindlasti ka selliseid töid, kus palju abikäsi tarvis läheb.”

Peremehe sõnul on kõigepealt kavas suur osa põlenud hoonest kokku lükata ja seejärel teha korralik betoonist vundament, mille peale uus maja ehitada. “Majast jäi ju järele ainult kiviosa, kus oli tulemüür vahel,” tõdes Viik.   

Suvel plaanivad Viigid oma Muhu kodu õuel korraldada heategevuskontserdi nimekate esinejatega. 

Kahe nädala eest Kuivastu mõisas lahvatanud tuli hävitas nii endisest kuivatist ehitatud elumaja kui ka aastakümnete loomingu. Elumajaga ühes põles ka Viikide kunstistuudio. Praegu elavad Viigid endises juurviljaaidas. 

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektori Raido Metsa andmeil sai põleng alguse hoone esimese korruse töötoa lähedalt. Esialgsetel andmetel põhjustas tulekahju rike hoone elektrisüsteemis. 

“Tavapärased kaitseautomaadid ei suuda meid kaitsta elektrisüsteemi ootamatute rikete korral,” ütles Mets. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles