Riik tahab jahindusnõukogus kaotada konsensuse nõude

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
KIHVU EI PALJASTA: Saaremaa põllumeeste liidu esindaja jahindusnõukogus Priit Lulla erinevalt mandri kolleegidest seekord riigiga piike murdma ei hakanud.
KIHVU EI PALJASTA: Saaremaa põllumeeste liidu esindaja jahindusnõukogus Priit Lulla erinevalt mandri kolleegidest seekord riigiga piike murdma ei hakanud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Põllumehed ja metsaomanikud ei ole nõus keskkonnaameti algatusega kaotada jahindusnõukogus otsustamissüsteem, kus otsuse vastuvõtmine eeldab kõigi osalejate nõusolekut. 

Kehtiva töökorra järgi võetakse jahindusnõukogudes otsused vastu konsensuse alusel. Nüüd tahab keskkonnaamet sisse viia hääletussüsteemi, kus jahindusnõukogu saab otsuse vastu võtta ka ühe vastuhäälega.

Keskkonnaameti koostatud jahindusnõukogu töökorra muutmise eelnõus märgitakse, et konsensuse nõue takistab jahindusnõukogul otsustamist ning vähemalt kahekümnel korral on otsus jäänud vastu võtmata ühe liikme vastuseisu tõttu. Seetõttu pole suudetud kokku leppida näiteks metskitse küttimismahtu. Jahimeestele jäi kohustuse täitmiseks vähem aega ning kasvas risk, et etteantud arvud jäävad osaliselt täitmata. Kes peab sellisel juhul kahjud kompenseerima?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles