Vald rajab Kaarma spordihoonesse skate-pargi

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
MITU VÕIMALUST: Eskiisprojekt sobib nii rula-, BMX- kui ka tõukeratta harrastajatele.
MITU VÕIMALUST: Eskiisprojekt sobib nii rula-, BMX- kui ka tõukeratta harrastajatele. Foto: eskiis

Saaremaa vald otsib raha, et rajada Kaarma spordimajja 40 000 eurot maksev sisehall ekstreemspordi harrastajatele.

Koos noortega väljatöötatud ja Skatepargid OÜ koostatud eskiisprojekt sobiks nii rula-, BMX- kui ka tõukeratta harrastajatele.

Saaremaa vallavalitsuse haridusosakonna juht Urmas Treiel ütles, et siseparki soovivad harrastajad juba ammu. 

Haridusosakond on üle vaadanud kõikvõimalikud vähegi sobivad ruumid ning sobivaim ja linnale kõige lähemal asuv ruum ongi Kaarmal. Spordimaja haldav MTÜ on nõusoleku pargi ehitamiseks andnud ja heakskiit on saadud ka osavallakogult.

Skate-pargi
Skate-pargi Foto: eskiis

Valla noorsootöö ja huvihariduse peaspetsialisti Lindia Lallo sõnul on ka küsitud, et kas Kaarma ei ole noorte jaoks linnast liiga kaugel? 

Vahendades noorte arvamust ütles Lallo, et nii see ei ole ning paljud noored on ka juba üle 18-aastased ja neil on oma sõiduvahendid.

Samuti asub spordimaja lähedal bussipeatus ning kui sisepark avatakse, saab transpordikorralduse ka täpsemalt paika panna, arvestades noorte soove ja vajadusi. 

Urmas Treieli sõnul otsitakse praegu raha. Projekti plaaniti rahastada omavalitsustele mõeldud riikliku huvihariduse ja huvitegevuse toetusest. Sisepargi ehitamine nõuab aga ehitusluba ning selliste objektide ehitamiseks seda raha kasutada ei tohi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles