Vallavolikogu saab infot püsiühenduse kohta

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Sild. Foto on illustreeriv.
Sild. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Rahandusministeerium tutvustab sel kuul Saaremaa vallavolikogus Suure väina püsiühenduse eriplaneeringut.

Rahandusministeeriumi riigi eriplaneeringute koostamise nõunik Siim Orav tutvustab püsiühenduse eriplaneeringu käekäiku Saaremaa vallavolikogus 26. veebruaril. Jaanuaris kõneles Orav püsiühendusest Muhu vallavolikogus ja enne Saaremaa ettekannet teeb ta planeeringust ülevaate ka Lääneranna vallas, mille koosseisu kuulub Virtsu.

Orav ütles Saarte Häälele, et sel aastal hangib riik konsultandi, kes koostab püsiühenduse planeeringule lähteülesande ja paneb kokku uuringute nimekirja. 2022–2024 viiakse Suures väinas läbi mitmed floora ja fauna ning paljud teised uuringud, mis käsitlevad muu hulgas püsiühenduse võimalikku mõju hüljestele, lindudele ja nahkhiirtele. Samal ajavahemikul valmib eskiisprojekt ja tehakse valik silla või tunneli vahel. 2025–2028 jätkatakse valitud püsiühenduse liigi planeeringut ning koostatakse eelprojekt. 

2018. aastal läbiviidud finants- ja sotsiaalmajandusliku mõjuhinnangu alusel tehtud arvutuste kohaselt on sotsiaalmajanduslikult kõige tasuvam lõunapoolne sild, mis maksab ca 400 miljonit eurot, ja kõige kallim tunnel, mis maksab ca 700 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles