Paljud Sõmera Kodu Covid-positiivsed olid asümptomaatilised

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Sõmera Kodu
Sõmera Kodu Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sõmera Kodu juht Terje Hanson andis vastuskirjas Saaremaa vallavalitsusele ülevaate asutuses nakatunud klientide ja töötajate arvust ning meetmetest, millega kohapeal viiruse levikut piiratakse.

Hanson märkis, et kuna Covid-19 viirus levis 2020. a kevadel Saaremaa puhangu ajal ka Sõmerale, on nad sel korral teadmiste ja vahendite poolest palju paremini ette valmistatud. Samas nentis Hanson aga, et praegune viiruse vorm tundub olevat nakkavam. 

AS-i Hoolekandeteenused Sõmera Kodus on teenusel 145 klienti, kelle eest hoolitseb 45 töötajat. Sõmera Kodus on neli eraldi asetsevat maja numbritega 1, 5, 6 ja 7. Just viimases oli ka kõige rohkem haigestunud kliente – kokku 31 inimest. Enim töötajaid haigestus majas number 5, kust osutus Covid-positiivseks seitse töötajat.

Sõmera Kodus viidi läbi kaks laustestimist: 30. jaanuaril ja 11. veebruaril. Testi tegid 5., 6. ja 7. maja kliendid, samuti kõik töötajad. “15.02. saatsime terviseametile välja tellimuse testida 1. ja veel kord 6. maja, kuna nendes majades on üksikuid haigestunud kliente ja töötajaid,” märkis Terje Hanson. 15. veebruari seisuga oli positiivse proovi andnud 35 klienti ja 17 töötajat. 

“Oleme oma töötajatele selgitanud, et inimesed mõistaksid viiruse ohtlikkust ja piiraksid oma kontakte töövälisel ajal. Samuti maskide kandmise vajalikkust, 2+2 vahe hoidmist ja hügieeninõuete täitmist,” lisas Sõmera Kodu juht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles